Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Holland Bioplastics

Plastics van plantaardige materialen

De meeste plastics die wij gebruiken zijn gemaakt van aardolie. Sinds een aantal jaren hebben de koplopers in de industrie producten op de markt gebracht die gemaakt zijn van plantaardige materialen. Dat komt goed uit want Nederland wil stevig inzetten op de biobased economy.

Uitgangspunten

Holland Bioplastics is de brancheorganisatie van producenten van biomaterialen als bijvoorbeeld polymelkzuur. De Nederlandse overheid was bezig om het gratis verstrekken van plastic tasjes te verbieden. Via studies uit Italië weten we dat het aanbieden van bioplastic tasjes, die ook nog eens biologisch afbreekbaar zijn, enorm kan helpen om meer organisch afval uit huishoudens op te halen. Je krijgt zo mooi gescheiden afvalstromen en dat scheelt gemeentes heel veel geld. Je kan zelfs uit deze afvalstromen opnieuw plastics maken.

Aanpak

Bioafbreekbare plastics van plantaardig materiaal zijn voor veel ambtenaren en politici nog vreemde vogels. Via gesprekken met een groot aantal betrokkenen hebben we duidelijk gemaakt wat de voordelen zijn van de keuzes die in bijvoorbeeld Italië en Frankrijk zijn gemaakt rond het verbod op gratis plastic tasjes. Voor de onderbouwing hebben we een position paper geschreven. Ook heeft Holland Bioplastics meegedaan met een online consultatie voor de nieuwe wetgeving.

Meer weten?

Bel +31 6 21 28 88 03 of
stuur Edwin Hecker een e-mail.