Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Support voor verantwoorde kindermarketing

Verantwoorde marketing gericht op kinderen

Kindermarketing - reclame en promotie gericht op kinderen - beïnvloedt de kennis en voorkeuren van kinderen. Toegepast op voeding kan het dus ook indirect een effect hebben op hun gezondheid. Daarom is het verminderen van kindermarketing op ongezonde producten onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord. In de Nederlandse Reclame Code zijn de regels vastgelegd waar reclame aan moet voldoen. Specifiek voor voedingsmiddelen en kindermarketing zijn deze onlangs aangescherpt. Deze regels in de praktijk op de juiste manier toepassen is niet altijd even makkelijk.

Een gezonde leefomgeving voor kinderen

Schuttelaar & Partners ondersteunt levensmiddelenbedrijven - van retail tot A-merk fabrikanten - bij vragen over kindermarketing. Zo ontwikkelen we tools met een beslisboom zodat op een eenvoudige manier kan worden bepaald welke marketing toegestaan is voor welke producten en doelgroepen en via welke kanalen. Daarnaast geven we ook advies hoe bedrijven kunnen bijdragen aan een gezondere leefomgeving voor kinderen. We voeren monitoring uit voor bedrijven om te checken of hun marketingcommunicatie voldoet aan de regels voor kindermarketing en we geven advies bij twijfelgevallen of nieuwe situaties, zoals marketing via social media.

Op deze manier dragen we bij aan een gezondere leefomgeving voor kinderen en helpen we bedrijven met verantwoorde marketing en het begrijpelijk maken van de regels over kindermarketing voor alle medewerkers.

Meer weten?

Bel + 31 6 13 23 78 72 of
stuur Esther Oldenhuis een e-mail.