Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Animatiefilmpjes voor belangenvereniging Nevedi

Nevedi

Nevedi (Nederlandse Vereniging voor de Diervoederindustrie) behartigt de belangen van de diervoedersector in Nederland. Nevedi heeft ruim 90 leden, deze produceren en/of leveren mengvoeders, premixen/additieven, kalvermelkpoeder of vochtrijke producten aan de veehouders in Nederland.

 

Productie van diervoeder 

Veiligheid is een belangrijk thema voor Nevedi. In de diervoederfabrieken van de leden wordt gewerkt met allerlei soorten machines en grondstoffen. In deze omgeving is het van belang dat werknemers in de fabrieken weten hoe ze veilig kunnen werken en ongevallen kunnen voorkomen. Nevedi vroeg ons om deze informatie op een begrijpelijke, toegankelijke manier via filmpjes naar de medewerkers te communiceren.

 

Luchtig en toegankelijk

Voor de basis van de filmpjes maakten we gebruik van de Arbocatalogus Graan. Deze arbocatalogus omschrijft de maatregelen die werkgevers en werknemers op brancheniveau hebben afgesproken. De soms lastig te begrijpen onderdelen uit de arbocatalogus vormden wij om naar een helder script voor de voice-over, waarin de veiligheidsmaatregelen kort, krachtig en actiegericht worden beschreven.

Vervolgens vertaalden wij deze informatie naar luchtige, herkenbare animaties die de informatie van de voice-over verduidelijken en ondersteunen. We maakten animaties over onder andere explosieveiligheid, machineveiligheid, besloten ruimten en dierziekten.

 

Een breed publiek

Door de animaties zijn de verschillende veiligheidsmaatregelen voor de diervoederindustrie toegankelijk geworden voor een brede doelgroep. De soms complexe maatregelen worden helder uitgelegd, waardoor werknemers in de sector veiliger kunnen werken. De animatiefilmpjes zijn te vinden op in de Arbocatalogus Graan én in de app van Nevedi.

 

Nieuwsgierig?

Bekijk dan hier een van de animatiefilmpjes die wij realiseerden voor Nevedi. 

Meer weten?

Bel + 31 6 12 23 35 35 of
stuur Corlissa van Lohuizen een e-mail.