Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Community building voor Noordzeevis uit Scheveningen

Noordzeevis uit Scheveningen

Veel mensen kennen kabeljauw en tong, maar heb je wel eens gehoord van heek of schar? De meeste vissen die we eten komen niet uit de Noordzee, terwijl onze zee een van de meest gereguleerde en schone zeeën ter wereld is. De Noordzee biedt een enorme variëteit aan heerlijke, gezonde vissoorten.

Noordzeevis is onbekend en daardoor onbemind. Daar moeten we verandering in brengen. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen wil Noordzeevis geliefd maken bij iedereen, consumenten overtuigen om Noordzeevis te consumeren en bedrijven stimuleren om meer Noordzeevis op de menukaart te zetten.  

Eet lokaal

De Stichting Noordzeevis uit Scheveningen is opgericht op initiatief van Suzanne van der Pijll, een van onze managing partners, en de Rabobank. Het doel van de stichting is om meer mensen te laten genieten van de lekkere, gezonde vissen die de Noordzee te bieden heeft.

Community rondom Noordzeevis uit Scheveningen

Wij zetten Noordzeevis uit Scheveningen op de kaart door te bouwen aan een community. Hierbij werken wij met ambassadeurs. Ambassadeurs van de stichting zijn ondernemers uit Scheveningen en omgeving die de liefde en passie voor Noordzeevis met ons delen. We brengen de ambassadeurs onder de aandacht via onze website en social media. Via een nieuwsbrief houden we onze ambassadeurs op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast organiseren we 3 keer per jaar een communitybijeenkomst met een kijkje achter de schermen bij één van de ondernemers.

Werken aan verandering

Sinds de oprichting van Noordzeevis uit Scheveningen in 2017 hebben we 60 ambassadeurs geworven, allen ondernemers met passie voor Noordzeevis uit Scheveningen. Met nieuw ontwikkelde middelen zoals de foto-expositie, twee kookboeken met ‘Noordzeevis uit Scheveningen’ in de hoofdrol en diverse promotiematerialen bouwen we verder aan de community, om zo gezonde en lekkere vis uit de Noordzee op de (menu)kaart te zetten.

Nieuwsgierig?

Kijk voor meer informatie op onze website of bekijk onderstaande video. 

Meer weten?