Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Novel Food Dossiers voor nieuwe voedingsmiddelen

Novel food dossiers voor nieuwe voedingsmiddelen

Transitie naar een duurzamer voedselsysteem vergt innovatie. De ontwikkeling van nieuwe, duurzame voedingsmiddelen is dan ook volop in gang. Maar hoe zorg je ervoor dat deze nieuwe voedingsmiddelen ook daadwerkelijk op de markt kunnen komen? Ze kunnen dan wel duurzamer zijn, maar de vraag is of ze ook gezond en veilig zijn. 

 

Novel food verordening

Binnen de Europese Unie vallen nieuwe voedingsmiddelen onder de novel food verordening. Dit betekent dat deze voedingsmiddelen pas op de Europese markt gebracht mogen worden nadat ze veilig zijn bevonden voor consumptie door de Europese autoriteiten. Hiervoor dient een uitgebreide procedure doorlopen te worden, met als basis een dossier dat de veiligheid van het product aantoont. 

 

Support bij novel food dossiers

Schuttelaar & Partners helpt bedrijven een weg te banen door deze novel food procedure bij het volledige traject of bij specifieke fases van het traject. Zo kunnen wij voorafgaand helpen bij vragen of een voedingsmiddel als ‘novel’ gezien zal worden of niet en over de procedure zelf. Daarnaast kunnen wij studies en laboratoriumanalyses coördineren, stellen wij (delen van) novel food dossiers samen en dienen de dossiers in. Ook helpen wij bij het vervolgtraject: wij bieden ondersteuning bij vragen naar informatie van en de communicatie met de Europese autoriteiten. Voor investeerders voeren we second opinions en due diligence checks uit.

 

Food Compliance team

Het Food Compliance team bestaat uit experts in de voedingstechnologie, voedselveiligheid, toxicologie, laboratoriumanalyses, voeding en gezondheid, innameberekeningen en voedselkwaliteitssystemen. Met onze brede expertise kunnen wij ondersteunen bij het aantonen van de veiligheid en nutritionele waarde van een novel food volgens de richtlijnen. Dit alles in samenwerking met de klant en op maat gemaakt voor het product. 

Zo helpen wij onze klanten met het op de Europese markt brengen van hun innovatieve, nieuwe voedingsmiddelen en dragen we bij aan een gezonder en duurzamer voedselsysteem. 

Meer weten?