Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Onderscheidende MVO-positionering Plus

PLUS

PLUS is al zes jaar op rij de Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland. Met meer dan 250 vestigingen door heel Nederland zet deze supermarktketen zich in voor een verantwoord en gezond assortiment. Zij wil zich blijven onderscheiden in het retaillandschap op het gebied van MVO en duurzaamheid.

 

Onze aanpak

Al negen jaar werken we samen met PLUS. We hebben PLUS ondersteund bij het opzetten van het MVO-beleid en de bijbehorende doelstellingen en strategie. Sindsdien realiseren we samen het beleid. Door een dag in de week bij PLUS op locatie te werken, helpen wij bij de implementatie ervan.

Samen met de mensen van PLUS zetten we ons in voor tal van activiteiten. We schrijven het duurzaamheidshoofdstuk van het MVO-verslag, geven advies op het gebied van onder meer verpakkingen, voedselverspilling en milieu. Samen organiseren we de Greenteam vergaderingen, stakeholderbijeenkomsten en interne duurzaamheidstrainingen.

 

Samen duurzaam en gezond

Het verantwoorde beleid van PLUS werpt haar vruchten af. PLUS is al vijf jaar op rij de Meest Verantwoorde Supermarkt in Nederland. De retailer is koploper in Fairtrade gecertificeerde producten. Alle bananen en alle huismerk koffie, thee en chocolade zijn Fairtrade. PLUS werkt continu aan het verder vergroten van haar verantwoorde en gezonde assortiment. Met haar Ken-de-keten aanpak wil PLUS positieve impact creëren voor producenten en werknemers binnen haar toeleveringsketens. Alle PLUS supermarkten zijn klimaatneutraal.

Meer weten?