Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Opstellen van verpakkingsbeleid voor PLUS

PLUS

PLUS is al zes jaar op rij de Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland. Met meer dan 250 vestigingen door heel Nederland zet deze supermarktketen zich in voor een verantwoord en gezond assortiment. ‘Goed eten. Daar houden we van.’ is de pay-off van PLUS.

 

Impact van verpakkingen

In het duurzaamheidsbeleid van PLUS is het verduurzamen van verpakkingen een van de speerpunten. Hiervoor hebben we samen met PLUS een verpakkingsbeleid opgesteld.

 

Minimaliseren, hernieuwbaar materiaal en recyclen

In dit samen met PLUS opgestelde verpakkingsbeleid gelden drie uitgangspunten. Op de eerste plaats staat het minimaliseren van het verpakkingsmateriaal. Het tweede uitgangspunt is dat PLUS de voorkeur heeft voor hernieuwbaar materiaal voor haar verpakkingen. Het derde uitgangspunt is dat alle verpakkingen goed te recyclen zijn binnen de huidige inzamel-, sorteer- en recyclesystemen en waar mogelijk gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Het verpakkingsbeleid is getoetst door het KIDV. Voorst heeft PLUS in 2018-2019 alle zwarte kunststof verpakkingen uit het assortiment gehaald. Verpakkingen van zwart kunststof worden niet herkend in de sorteerinstallaties en kunnen om die reden niet worden gerecycled.

 

Opstellen van verpakkingsbeleid en communicatiestrategie

In dit beleid zijn onder andere de weggooi-logo’s en doelstellingen voor 2025 opgenomen, zoals 20% minder verpakkingsmateriaal en waar mogelijk hernieuwbaar en 95% recyclebaar. Ook geeft PLUS met dit beleid aan al haar leveranciers duidelijk aan welke verpakkingsmaterialen gewenst zijn, en welke minder. Recentelijk hebben wij samen met PLUS voor al haar leveranciers een duidelijk schema gemaakt.

 

Nieuwsgierig?

Bekijk hier de infographic over het verpakkingsbeleid die wij maakten voor PLUS. 

 

Meer weten?