Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Public Affairs

INNAX Group

INNAX Group is een multidisciplinaire verduurzamer van gebouwen, met meerdere vestigingen. Innax treedt daarbij regelmatig op als een Energy Service Company, of ESCo, die zowel de investering in duurzame installaties als het beheer en onderhoud ervan uit handen kan nemen. Met als doel gebouwen met een laag energieverbruik en optimaal binnenklimaat. 

INNAX werkt regelmatig samen met woningcorporaties en grote gebouweigenaren om zonne-coöperaties op te zetten. Hiermee kunnen bijvoorbeeld sociale huurders, of bewoners in het postcodegebied van zo’n zon-op-dak initiatief gemakkelijk investeren in duurzame stroom.

 

Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking

De overheid wil duurzame, coöperatieve energieopwekking stimuleren. In eerste instantie gebeurde dat via de postcoderoosregeling. Dat was een fiscale regeling waarbij de deelnemers in dergelijke projecten hun energiebelasting deels terugkregen. Sinds april 2021 is de postcoderoosregeling veranderd in een subsidieregeling, de Subsidie Coöperatieve Energieopwekking of SCE.

 

Onze bijdrage

Voor Innax houden wij de ontwikkelingen rond de regelgeving in de gaten. We zetten de argumenten op een rij voor een verhoging van het budget en vragen aandacht voor onbedoelde, negatieve bijeffecten van de regeling. Onze inspanningen tot nu toe leidden tot een soepeler overgang tussen de oude en de huidige regels. Ook hebben wij kamerleden kunnen ondersteunen bij het formuleren van kamervragen. Mede door onze inspanningen is het budget voor de SCE in 2022 flink verhoogd.