Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Het Safari Fitfestival 55+, voor een vitaler Rotterdam

Safari Fitfestival 55+

Het aantal Rotterdammers van 55 jaar en ouder groeit, en de gemeente Rotterdam zet alles op alles om de vitaliteit van deze groep te verbeteren.

Om dit doel te bereiken, ontwikkelden wij het Safari Fitfestival 55+. Hier ervoeren Rotterdamse 55-plussers hoe ze gezond en gelukkig kunnen leven in hun eigen omgeving. Bijvoorbeeld door genoeg te bewegen, talenten te benutten en moderne technologie te gebruiken. De festivals werden georganiseerd in de 14 stadskwartieren in Rotterdam en bouwden op het lokale netwerk, zoals de plaatselijke korfbalvereniging en groenteboer om de hoek.

Onze aanpak

Voorafgaand aan elk festival voerden we rondetafelgesprekken met de gezondheidsaanbieders. Zo ontstond een energiek netwerk dat zich verantwoordelijk voelt en zich – ook in de toekomst – inzet voor de vitaliteit van de Rotterdamse 55-plussers. Door op een laagdrempelige manier tests en activiteiten aan te bieden, verbindt het netwerk zich aan de inwoners en de maatschappelijke opgave om gezond(er) en gelukkig(er) ouder te worden.

Nieuwsgierig?

Bekijk hier een sfeerimpressie van de laatste editie