Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Methodiek en communicatie voor Veluwefonds

Stichting Veluwefonds

Stichting Veluwefonds zet zich in voor een duurzame ontwikkeling van de Veluwe, een grotendeels bebost natuurgebied in de provincie Gelderland. Dit doet de stichting door initiatieven en economische bedrijvigheid die dit gebied nog mooier willen maken, te ondersteunen.

 

Biodiversiteit op de Veluwe

Ook op de Veluwe is de biodiversiteit in de afgelopen jaren afgenomen. Stichting Veluwefonds wil bijdragen aan het herstel van biodiversiteit op de Veluwe. Daarom vroeg de stichting ons om te helpen bij de ontwikkeling van hun methode voor biodiversiteitsherstel én om communicatie over dit proces.

 

Model voor biodiversiteitsherstel

We hebben geholpen de procedures en organisatie achter het bestaande model voor biodiversiteitsherstel verder te ontwikkelen. Daarnaast hebben wij met verschillende stakeholders gesproken. We vroegen aan hen hoe het bestaande model verbeterd kon worden en verzamelden informatie hoe biodiversiteitsherstel kan worden meegenomen in aanbestedingen door publieke organen. Op dit moment zijn we bezig met het ontwikkelen van pilots om dit vernieuwde model op te nemen in aanbestedingen door (regionale) overheden. Daarnaast hebben we voor de communicatie over dit proces een nieuw logo ontwikkeld én de stichting in contact gebracht met andere stakeholders, waaronder het Deltaplan Biodiversiteitsherstel.

 

Onderzoek en pilots voor impact

We hebben een subsidie van € 32.000 gekregen om stakeholderonderzoek te doen en de pilots op te starten. Door dit onderzoek en de pilots kunnen we stappen zetten richting het herstel van biodiversiteit op de Veluwe, wat essentieel is voor onze leefomgeving en de instandhouding van ecosystemen. Zo werken we samen met Stichting Veluwefonds aan een gezonde en duurzame wereld.

Meer weten?

Bel + 31 6 53 84 91 79 of
stuur Léon Jansen een e-mail.