Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Zorgdomein Lokaal
ZorgDomein heeft al een sterke positie binnen ziekenhuizen en huisartsenpraktijken. Ze heeft recent een nieuw product -ZorgDomein Lokaal- ontwikkeld waarmee ook gemakkelijker en effectiever doorverwezen kan worden naar eerstelijns zorgverleners zoals fysiotherapeuten, diëtisten en psychologen. Deze zorgverleners kunnen hiermee ook beter hun praktijkaanbod in beeld brengen. Schuttelaar & Partners hielp ZorgDomein de eerstelijnsmarkt in kaart te brengen in de drie regio’s waar dit product als eerste gelanceerd wordt.

Een slimme marktbenadering
Schuttelaar & Partners onderzocht wat de omvang, structuur en opbouw van de markt is. Hoe zijn de eerstelijns zorgverleners in deze regio’s georganiseerd? En via welke kanalen en media kan ZorgDomein hen het beste bereiken?

Zorgprofessionals
Schuttelaar & Partners analyseerde met een quick scan het aantal eerstelijns zorgprofessionals en praktijken in de regio’s, de beroepsverenigingen en media. We spraken met meer dan 20 zorgverleners en overkoepelende (beroeps)verenigingen. Zo wonnen we nuttige informatie en kregen we een goed beeld van de complexe en dynamische eerstelijnsmarkt.

Stappen voor ZorgDomein
Op basis van dit onderzoek gaven we ZorgDomein inzicht in kansrijke communicatiekanalen voor regionale en -in de toekomst- landelijke uitrol van het nieuwe product.