Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Zuivelpakken en de circulaire economie

Zuivelpak

Zuivelpak is een campagne waarbij de consument geïnformeerd wordt over de verduurzaming van zuivelpakken. Hierbij ligt de focus op het gebruik van natuurlijke grondstoffen en het tegengaan van voedselverspilling.

De uitdaging

Het zuivelpak wordt steeds duurzamer. Zo zijn zuivelpakken vaker gemaakt van natuurlijke grondstoffen en gaan ze voedselverspilling tegen door de aanwezige vouwlijnen. De fabrikanten van zuivelpakken en de supermarktbranche willen actief werken aan de verdere verduurzaming van het zuivelpak. Wij helpen hen door een grote campagne op te zetten.

Onze aanpak

De campagne is een succes, mede door het onderscheidende, sympathieke karakter dat wij lieten ontwikkelen. We hebben een simpele kernboodschap geformuleerd met daarin een actie-element: vouw je pak. Deze boodschap verspreiden we niet alleen via traditionele media zoals televisie, maar ook via social media zoals Facebook en YouTube.

Verder brengen wij deze boodschap op verschillende manieren over, zowel informatief als vermakelijk. Ook betrekken we stakeholders bij de campagne om de boodschap te verspreiden. Hiertoe hebben wij onder andere een grote ontbijtsessie voor verschillende stakeholders georganiseerd.

De impact

Door middel van deze campagne zijn al veel consumenten geïnformeerd over de verduurzaming van het zuivelpak. Naast het uitzenden van tv-commercials en de inzet van social media, brengen wij de campagne ook via andere media onder de aandacht. Een selectie:

Meer weten?