Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Ondanks positieve trend schiet gezond kinderaanbod bij dagje uit nog steeds tekort

Tijdens een dagje uit hebben consumenten steeds meer keuze uit gezonde producten, maar het gezonde aanbod voor kinderen blijft nog steeds beperkt. Dat blijkt uit onderzoek dat Schuttelaar & Partners heeft uitgevoerd naar het aanbod van gezonde voeding bij 47 attractieparken, dierentuinen, musea en sportcentra.

Aanbod gezonde producten licht gestegen

In het onderzoek dat Schuttelaar & Partners voor het tweede jaar op rij uitvoerde is ondermeer gekeken naar het aanbod van bruin brood, salade en fruit. In vergelijking met vorig jaar is het aanbod gezonde producten licht gestegen. Zeven van de 47 dagattracties scoorden maximaal; zij bieden hun gasten keuze uit alle gezonde producten die in het onderzoek zijn meegenomen.

Weinig vraag naar kinderproducten

Het aanbod van gezonde producten voor kinderen blijft echter nog steeds achter. Slechts een kwart van de dagattracties biedt gezonde producten aan speciaal voor kinderen. Op de vraag waarom het gezonde kinderaanbod zo laag is geven de dagattracties aan dat er weinig vraag naar is. Mensen zijn een dagje uit en zien daarom een ongezonde snack of menu sneller door de vingers of vinden zelfs dat het er bij hoort.

Elf dagattracties willen aanbod en vraag gezonde producten in leisure sector verhogen

Suzanne van der Pijll van Schuttelaar & Partners ziet gelukkig ook goede voorbeelden. “Ik zie dat dagatrracties experimenteren met nieuwe producten en meer variatie brengen. Ook zie ik dat ongezonde producten vervangen worden voor meer gezonde producten met minder zout, suiker en vet.” Een 11-tal aanbieders van een dagje uit heeft zich inmiddels verenigd in de Taskforce Gezond Uit. De Taskforce-leden gaan gezamenlijk op zoek naar de beste en meest succesvolle voorbeelden van een gezonde keus voor de bezoeker van een dagje uit. Zij hebben zichzelf tot doel gesteld het aanbod en de vraag van gezonde producten in de leisure sector te verhogen.

Leden Taskforce Gezond Uit: 


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suzanne van der Pijll