Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

MVO binnen ons bureau

Schuttelaar & Partners doet al sinds de oprichting in 1995 aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat is als communicatie- en adviesbureau zelfs onze missie: towards a new green economy. We hebben in de loop der jaren op verschillende terreinen structurele en incidentele acties ondernomen. We willen met MVO bij Schuttelaar & Partners echter een stap verder gaan en een extra bijdrage leveren aan duurzaamheid en gezondheid. MVO bij Schuttelaar & Partners gaat over Positive Impact.

Communicatie over MVO

Regelmatig publiceert Schuttelaar & Partners een MVO-verslag. In het verslag besteden we aandacht aan de maatschappelijke visie van Schuttelaar & Partners en hoe onze werkzaamheden hierbij aansluiten. Daarnaast is er volop aandacht voor de groei, ontwikkelingen en bedrijfsvoering van het afgelopen tijd.

Het verslag wordt gedeeld met onze medewerkers, klanten, stakeholders en overige betrokkenen. Ook zetten we het verslag dagelijks in voor de presentatie van de werkzaamheden van het bureau. Voor het bepalen van de inhoud maken we gebruik van de richtlijnen van het internationale Global Reporting Initiative (GRI). Daarnaast wordt de MVO stuurgroep van Schuttelaar & Partners geraadpleegd voor de inhoud van het verslag. Zij leveren de informatie aan over de prestaties op het gebied van duurzaamheid en gezondheid die staan beschreven in het MVO verslag. Tot slot worden de maatschappelijke projecten waar ons bureau in investeert uitvoerig behandeld.

Schuttelaar & Partners streeft ernaar een transparant verslag uit te brengen en de data zo nauwkeurig mogelijk in beeld te brengen. Onze rapportage voldoet aan de nieuwste richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI), G4. In de GRI inhoudsopgave staat over welke indicatoren wij rapporteren en waar de informatie te vinden is. Op deze website rapporteren we daarnaast over recente ontwikkelingen.

Bekijk ons MVO-verslag (2019)

 

Partner MVO Nederland

Als partner van MVO Nederland, onderschrijft Schuttelaar & Partners de gedragscode van MVO Nederland. Deze gedragscode is vertaald naar de aard van onze werkzaamheden en komt tot uiting in onze filosofie. Iedere medewerker onderschrijft deze filosofie in zijn of haar contract. Dit toetsen we vervolgens in het competentiemanagementsysteem.

Klachtenregeling

Indien onze klanten een klacht hebben over onze dienstverlening, wordt deze direct in behandeling genomen. Samen met de klant zoeken we naar een passende oplossing, dit verloopt via het reguliere klantencontact. Indien nodig neemt de directie zelf het voortouw om gezamenlijk tot een passende oplossing te komen.


Aan de slag bij de Voedselbank

Als bedrijf met een hoofdvestiging in Den Haag zetten we ons sinds 2011 structureel in voor een Haags goed doel. De Voedselbank sluit uitstekend aan bij ons werkveld en onze expertise. Bovendien bleek uit overleg dat we bij deze vrijwilligersorganisatie een aantal concrete vragen kunnen oppakken op het gebied van organisatie, communicatie en acquisitie.

Keurmerk Sociale Onderneming

Schuttelaar & Partners als één van de eerste bedrijven het Keurmerk Sociale Onderneming in ontvangst nemen. Na de B-Corp certificatie wederom erkenning van onze werkwijze en filosofie.

Warme truiendag

Op warme truiendag zetten we de verwarming twee graden lager en mogen alle medewerkers hun mooiste trui aan trekken. Ook leggen we uit hoe we de temperatuur in het kantoor zo stabiel mogelijk gehouden kan worden om energie te besparen en vragen we input om onze energiehuishouding verder te verbeteren.

Dubbel duurzaam dak

Wat is duurzamer: een groen dak dat isoleert en regenwater vasthoudt of een dak dat energie opwekt met zonnepanelen? Wij besloten om niet te kiezen, maar beide voorzieningen op één dak te laten plaatsen. Ons bureau adviseert bedrijven en overheden over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom vinden we het belangrijk om zelf het goede voorbeeld te geven. We hadden een plat dak dat slecht geïsoleerd was. Aanleg van een groen dak met sedumplanten lag dus voor de hand. Maar we wilden tegelijkertijd graag ervaring opdoen met het zelf opwekken van duurzame energie. Toen dachten we: waarom maken we geen combinatie? Via de stichting WijWillenZon hebben we zestien zonnepanelen aangeschaft. Deze werden op een witte ondergrond op het dak geplaatst, om ze optimaal te laten functioneren. De andere helft van het dak kreeg een fraaie groenlaag. Een dubbel duurzaam dak.

Het bureau en gezondheid

Fitte medewerkers zitten beter in hun vel en dat is prettig voor henzelf en het bedrijf. Schuttelaar & Partners stimuleert zijn mensen op verschillende manieren tot gezond gedrag en is in 2015 in de top drie geëindigt van de fitste bedrijven in Den Haag. Door het organiseren van sportieve activiteiten zoals mountainbike-weekenden, hardlopen en volleybaltoernooien stimuleren we onze medewerkers om regelmatig te bewegen. Dagelijks wordt een gezonde lunch geserveerd met verse salades en met name mager vlees, halfvolle zuivel en vezelrijk brood. Daarnaast is er altijd vers fruit aanwezig. Sinds 2012 hebben we één dag per week een geheel vegetarische lunch. En natuurlijk wemelt het bij de lunch van de gezonde producten, die voldoen aan de Choices criteria.

Sportief

Sporten is gezond en maakt je fitter. Daarom geven wij onze medewerkers de kans zich ook op sportief gebied te ontwikkelen. Zo trekken onze hardlopers er regelmatig op uit om met een coach te trainen voor de City-Pier-City Run. In de zomer begeven we ons graag naar het strand voor een lekker potje beachvolleybal.

Mountainbikeweekend

Elk jaar trekt een sportief team van Schuttelaar & Partners de Ardennen in voor een weekend mountainbiken. Vol enthousiasme trotseerden zo’n 20 medewerkers in juli de hoge bergen en diepe dalen in de prachtige omgeving nabij La Roche.

Beachvolleybal

In augustus strijden elk jaar weer een stuk of vijf teams voor de winst bij het beachvolleybaltoernooi op het strand van Scheveningen. Geoefend of niet, alle deelnemers gaan er voor!

City-Pier-City Business Run

Al 13 jaar lang doet Schuttelaar & Partners, medewerkers, familie, vrienden en relaties, traditiegetrouw mee aan de City-Pier-City Business Run in Den Haag.