Nieuws 23 februari 2023

Innovatieve aanpak kankeronderzoek krijgt vervolg

Oncode Institute heeft per 1 januari 2023 een vervolg van 5 jaar gekregen. Met ruim 110 ingediende octrooien, een breed scala aan unieke samenwerkingen tussen wetenschappers, clinici en industriepartners, 9 oncologie-start-ups, 1.681 gepubliceerde papers en 16 onderzoeken in de klinische proof of concept-fase, heeft Oncode de afgelopen 5 jaar bewezen dat de unieke aanpak werkt. We zijn bijzonder trots om al 5 jaar met Oncode Institute samen te werken en deelgenoot te zijn van deze mijlpaal. 

Oncode Institute is een virtueel fundamenteel kankeronderzoeksinstituut dat als doel heeft om doorbraken in het kankeronderzoek te versnellen en ontdekkingen uit het lab sneller te vertalen naar nieuwe behandelingen voor patiënten. Het instituut bundelt de krachten van ongeveer 900 onderzoekers verbonden aan 12 Nederlandse universiteiten en kennisinstellingen. In de afgelopen 5 jaar heeft Schuttelaar & Partners Oncode Institute met veel plezier ondersteund bij het ontwikkelen en uitvoeren van haar communicatiestrategie. Een essentieel aspect voor een virtueel instituut van deze omvang. Zo droegen wij bijvoorbeeld bij aan de ontwikkeling van deze factsheet met daarin de belangrijkste resultaten van Oncode Institute van het afgelopen decennium.  

Oncode onderzoekers ontvangen financiering om in vrijheid ‘high-risk & high gain’ onderzoek te doen en krijgen ondersteuning om hun ontdekkingen verder te brengen. KWF Kankerbestrijding, de Top Sector Life Sciences & Health, ZonMw en de ministeries van EZK, VWS en OCW investeren nu 92 miljoen euro zodat Oncode haar missie kan voortzetten om kanker te slim af te zijn en een verschil te maken in het leven van kankerpatiënten. Lees meer over dit nieuws op de website van Oncode. 

Afbeelding door Jonne Raaijmakers, Rene Medema Lab, Netherlands Cancer Institute