Nieuws 16 mei 2023

Waterwandeling over het blauwe goud

Afgelopen week werd de noodklok geluid over de waterkwaliteit en dreigende drinkwater tekorten in Nederland. Vanaf 2027 moet al het water volgens Europese afspraken van goede kwaliteit zijn. Het wordt de komende jaren dus belangrijk om bewustwording over dit onderwerp te vergroten, want een gezonde waterkwaliteit is goud waard voor mens en dier. Tijdens de Week van ons Water werd de audiotour over de waterkwaliteit in en rondom de Zoetermeerse plas gelanceerd. 

Audiotour voor bewustwording

De wandeling geeft inzicht in de complexiteit van de opgave, en dat we alle hens aan dek nodig hebben om de waterkwaliteit te verbeteren. Collega adviseur participatie (Awareness) Lotte Tange heeft afgelopen 4 jaar gewerkt aan verschillende projecten bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. In deze audiotour bundelt zij mooie verhalen van verrassende plekken over hoe de gemeente en het waterschap samen werken aan het verbeteren van de waterkwaliteit. 

Nieuwsgierig?

Wil jij meer leren over de waterkwaliteit in de Zoetermeerse plas? Loop de waterwandeling rond de plas en kom meer te weten over de weg van het water, slingerende watervogels en nog veel meer.

Beluister de audiotour hier!

Bron: ons blauwe goud