Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Het alledaagse leven beter en de wereld mooier maken met HEMA

HEMA

HEMA wil het alledaags leven beter en de wereld mooier maken. Voor klanten, medewerkers, toeleveranciers, dienstverleners en voor de wereld waarin HEMA opereert. Elk jaar communiceert HEMA wat ze doet als maatschappelijk betrokken organisatie. Wat de duurzaamheidsdoelstellingen zijn, hoe HEMA hieraan werkt en wat zij onderneemt om de keten samen met haar stakeholders voortdurend te verbeteren. Ook in 2021 schreef Schuttelaar & Partners samen met HEMA het duurzaamheidsverslag over 2020 en ontwikkelden we de vormgeving ervan. Zo helpen we HEMA om haar duurzaamheidscommunicatie actueel te houden, passend bij de ontwikkelingen in de samenleving en bij HEMA zelf.

Materialiteits Analyse 

Omdat HEMA in 2021 haar strategie heeft vernieuwd, was het belangrijk om vorig jaar (2021) ook opnieuw een materialiteitsanalyse te maken. Voor deze analyse geven interne en externe stakeholders aan welke onderwerpen rond maatschappelijk verantwoord ondernemen zij het belangrijkst (materieel) voor HEMA in haar focus op duurzaamheid vinden. HEMA heeft Schuttelaar & Partners gevraagd de analyse te doen. We hebben hiervoor onze Materiality Scan gebruikt. Door middel van interviews en een online enquête voor interne en externe stakeholders, verzamelden we informatie. De materiële onderwerpen dragen bij aan het herijken van de duurzaamheidsfocus van HEMA en het ontwikkelen van nieuwe doelstellingen voor de verdere verduurzaming bij HEMA, van product tot en met de klant.

Duurzaamheidsverslag voor positieve impact

In het duurzaamheidsverslag over het jaar 2021 introduceert HEMA deze nieuwe materiële onderwerpen. Ook dit jaar schreven we mee en ontwikkelen we de vormgeving. Het verslag werd in mei 2022 gepubliceerd. Het verslag helpt om medewerkers en andere stakeholders te laten zien hoe HEMA, samen met alle betrokkenen, blijft werken aan een beter leven in een mooiere wereld. Schuttelaar & Partners draagt graag bij aan het realiseren en communiceren van deze positieve impact.

Bekijk het resultaat van onze samenwerking hier!

Meer weten?

Bel +31 6 58 76 23 64 of
stuur Tijmen de Vries een e-mail.