Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Resultaten van kankeronderzoek toegankelijk samen met Oncode Institute

Oncode Institute

Het Oncode Institute, opgericht in 2018, is een onafhankelijk instituut dat zich richt op het begrijpen van kanker en het vertalen van fundamenteel onderzoek naar nieuwe behandelingen en diagnostica. Oncode bundelt de kracht van meer dan 900 fundamentele kankeronderzoekers aan medische centra, onderzoeksinstituten en twaalf Nederlandse universiteiten.

Sinds 2018 ondersteunen we Oncode bij haar communicatie, en dragen we bij aan de toegankelijkheid van resultaten van kankeronderzoek.

Onze aanpak

Zo vertalen we bijvoorbeeld complexe onderzoeksgegevens vanuit de onderzoekscentra van Oncode naar informatie die voor een breed publiek toegankelijk en begrijpelijk is. Ook speuren we dagelijks (online) media af naar berichten over onderzoek naar kanker. Die informatie verspreiden we via de Oncode-website, sociale media en een door ons ontwikkeld digitaal magazine. We verspreiden deze magazines onder andere via de Twitter- en LinkedIn-accounts van Oncode, die in 2022 een groei van meer dan 35% realiseerden in het aantal volgers. Daarnaast selecteren we sinds 2021 maandelijks de meest impactvolle wetenschappelijke artikelen van Oncode-onderzoekers, waarmee we bedrijven die geïnteresseerd zijn in samenwerking op de hoogte houden van de voortgang van het instituut.

Bekijk hier een voorbeeld van een digitaal magazine

Meer weten?

Bel +31 (0)6 83490657 of
stuur Peter Thijssen een e-mail.