Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Het Accelereren van de energietransitie in Europa met YPN

YPN

Het Young Professionals Network (YPN) is een Brusselse non-profitorganisatie wat door ons op 15 oktober 2019 werd gelanceerd. Het YPN erkent de moeilijkheden van jonge professionals in de Europese hoofdstad om toegang te krijgen tot netwerkbijeenkomsten en opleidingsmogelijkheden. Daarom organiseert het YPN interactieve evenementen waarbij beleidsmakers, bedrijven en jongeren elkaar ontmoeten.

Netwerken voor de energietransitie

Gezien de stijgende energieprijzen en de impact daarvan op Europa als geheel, ontstond in november 2021 het concept van een online energie-evenement welke werd georganiseerd en gehost door Schuttelaar & Partners. De Europese Commissie wil de discussie over de Europese energietransitie in 2022 verder voeren. Schuttelaar & Partners ondersteunt YPN bij het organiseren van stakeholderdialoog en burgerbetrokkenheid over dit onderwerp.

Hoogtepunten online event

Schuttelaar & Partners maakt gebruik van haar Europese energienetwerk om verschillende vertegenwoordigers van de energie-industrie samen te brengen in een sprekerspanel. We verzamelden sprekers uit Brussel, Oostenrijk, Griekenland, Italië en Nederland, die elk hun inzichten gaven over de verschillende aspecten van onze energietransitie. Aanwezige keynote spreker was onder andere Brendan Devlin, adviseur bij het dictoraat-generaal energie van de Europese Commissie.    

Meer dan 100 aanwezigen schreven zich in voor dit evenement. De opname is hier terug te kijken!

Overige evenementen YPN

  • 21 april 2022: "Spring Afterwork": op Place du Luxembourg, gelegen voor het Europees Parlement, het hart van de EU bubbel kwamen leden van het netwerk bij elkaar. Hier konden ze elkaar voor het eerst in 2 jaar in het echt ontmoeten
  • 14 juni 2022: "Hoe gaat het vandaag? De geestelijke gezondheid van jonge Europeanen": een live-event georganiseerd in het Holland House in Brussel. Dit event werd georganiseerd door Maria Walsh, een Iers lid van het Europees Parlement dat de 'Coalition for Mental Health and Wellbeing' leidt.
  • 28 juni 2022: "Sustainable food: Are we there yet?": evenement wat werd georganiseerd tijdens de delegatie van de regering van Catalonië bij de Europese Unie. Dit evenement was gericht op de evolutie van ons. voedselsysteem en werd gevolg door netwerkborrels.

Meer weten?