Nieuws 23 mei 2023

Bewustzijn creëren over mentale gezondheid tijdens de European Mental Health Week

De mentale gezondheid van veel mensen, waaronder jongeren en jong volwassenen, staat onder druk. Mentale gezondheid en weerbaarheid zijn belangrijke voorwaarden om gezond te leven en gezond op te groeien. Tijdens de European Mental Health Week staan we als bedrijf stil bij het belang van sociaal, emotioneel en psychologisch welzijn.

Bewustzijn en een veilige omgeving creëren

Deze week willen we de aandacht voor mentale gezondheid vergroten en een omgeving creëren waarin mentale gezondheid centraal staat. Dit doen we omdat we ervan overtuigd zijn dat dit voor iedereen belangrijk is. Naast activiteiten zoals yogalessen in onze 3 kantoren, is er ook een nieuw beleid gepresenteerd waarbij het mogelijk is voor onze collega's om op een laagdrempelige manier toegang te krijgen tot een erkende psycholoog. Voor iets kleins of groots, privé of werkgerelateerd. 

We benadrukken ook deze week dat iedereen zichzelf mag en kan zijn op de werkvloer. Iedereen is anders en gaat anders met problemen om. We stimuleren een cultuur waarbij het oké is om te zijn wie je bent en te praten over uitdagingen, valkuilen en onzekerheden.   

Let’s open up and​ create an inclusive ​culture together!

Podcast Mental Health

In deze podcast duiken onze collega's in op de consequenties van de pandemie, inclusief de uitdagingen en kansen die het gaf op het gebied van mentale gezondheid. Collega Joyce Pepe verteld hoe we bij Schuttelaar bezig zijn met het onderwerp en welke acties nodig zijn om deze 'stille pandemie' tegen te gaan.

Beluister de podcast hier!