Nieuws 17 februari 2023

Gezondheid, een puzzel van 1000 stukjes

Om een gezonde leefomgeving te creëren hebben we elkaar hard nodig; gemeenten, de zorg, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. Het is een puzzel van verschillende invalshoeken, inzichten en eisen, die we alleen gezamenlijk kunnen leggen.

Onze collega’s Julia van der Land en Noëlle Valkenburg waren aanwezig bij Festival Gezond Verstand van Alles is Gezondheid. Tijdens deze dag kwamen verschillende stakeholders die zich bezighouden met een gezonde leefomgeving bij elkaar. We leerden in workshops o.a. over positieve gezondheid en gedragsinterventies en hebben samen weer stappen gezet in de beweging naar een gezondere en duurzamere toekomst! 

Inzichten van het event: 

👉🏻 90% van onze leefstijlkeuzes maken we onbewust. De sociale en de fysieke omgeving kunnen veel invloed hierop hebben. Waar de omgeving ons nu vaak verleidt tot ongezonde keuzes, kunnen we mensen ook verleiden tot gezonde keuzes.  

👉🏻 Maak het gewenste gedrag makkelijk, aantrekkelijk, sociaal en biedt het op het juiste moment aan. 

👉🏻 Denk vanuit de doelgroep en niet vanuit je eigen bubbel.  

Ook bij Schuttelaar & Partners geloven we in de kracht van verbinding en werken we samen met onze klanten aan het bevorderen van een gezonde leefstijl en leefomgeving.

Benieuwd hoe wij dit doen?

Neem een kijkje tussen onze projecten en diensten of Neem contact op met Edwin Hecker