Haagse Energietop

Allereerst hebben we de basis voor de communicatie gelegd, met kernwaarden, een kernboodschap en antwoorden op de vragen die in de stad leven. Hierbij waren we eerlijk over de complexiteit en legden we de nadruk op actie.

Een onderdeel van onze aanpak was het organiseren van de Haagse Energietop. Tijdens de top zetten 19 verschillende partijen hun handtekening onder hun gezamenlijke ambitie: de komende jaren 25.000 woningen klimaatneutraal maken. Dit gebeurde in aanwezigheid van Joris Wijsmuller, de wethouder Duurzaamheid, en leden van de pers. 

Energiesafari

Om het publiek kennis te laten maken met duurzame energie organiseerden wij de Haagse Energiesafari. Op 15 locaties zagen de bezoekers waar schone energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld in de Haagse Aardwarmtecentrale, op het dak van de Uithof of in de elektriciteitscentrale. Ook gingen bezoekers in gesprek met bewoners die hun huis al energieneutraal hadden gemaakt. Verder lieten verschillende bewonersinitiatieven zien hoe zij hun buurt verduurzamen. Door te tonen wat er al is, creëerden we trots en handelingsperspectief voor de inwoners van Den Haag.