Vliegende start maken

Wij hielpen de gemeente Breda een online kick-off met themaworkshops te organiseren, zodat er een vliegende start kon worden gemaakt voor het Lokaal Preventieakkoord. Op deze manier zetten we de eerste afspraken op papier en creëerden we draagvlak bij de lokale partijen. Gedurende deze periode waren er strenge COVID-19 maatregelen en was digitaal samenkomen de enige optie. De kick-off werd daarom in samenwerking met ons onlineteam voorbereid. Zo werd op een efficiënte manier de communicatie richting de lokale partijen verzorgd en de online omgeving goed ingericht. 

Lokale partijen betrekken

Binnen de thema’s Overgewicht en Roken wilde Breda focussen op drie speerpunten: Gezonde Werkvloer, Gezond ouder worden en Gezonde inwoners van Hoge Vucht. Deze drie speerpunten werkten wij verder uit tot themaworkshops. Lokale partijen gingen onder leiding van een moderator in gesprek over hun ambitie, hun potentiële bijdrage en eventuele samenwerkingen. Op deze manier konden de lokale partijen worden betrokken bij de ontwikkeling van de afspraken.

Voor een gezonde wereld

Het Bredaas Lokaal Preventieakkoord is rond! Er moet nog veel gebeuren, maar het begin is er. Binnen de 3 subthema’s vonden er 9 thema workshops plaats, werden er 28 afspraken gemaakt en zijn er 32 publieke en private partijen in het akkoord opgenomen. Zo werken we samen aan een gezonde, duurzame wereld.