Een geïntegreerde en interactieve Theory of Change

Om de focus, resultaten en impact van het werk duidelijk te illustreren, heeft Fairtrade haar Theory of Change (ToC) bijgewerkt. De ToC legt uit hoe de interventies de Fairtrade boeren en arbeiders ten goede komen. Fairtrade wilde deze ToC op een boeiende en eenvoudige manier communiceren met hun stakeholders.

Fairtrade benaderde Schuttelaar & Partners in augustus 2021 om een geïntegreerde en interactieve ToC te ontwikkelen. We hielpen Fairtrade bij het definiëren van de essentiële elementen in het werk van Fairtrade en bij het ontwikkelen van een interactieve, gebruiksvriendelijke tool om hun ToC te communiceren. In samenwerking met Fairtrade hebben we de belangrijkste interventies, resultaten op middellange en lange termijn en impact op boeren en arbeiders herzien. 

 

Praktische tools en resultaten

Op basis van deze herziening hebben we een interactieve tool gemaakt om de ToC weer te geven. In de tool kunnen gebruikers overal in de voortgang, van interventie tot impact, klikken om te zien welke factoren bijdragen aan welk resultaat en wat het uiteindelijke pad naar verandering is. Voor elke Fairtrade-interventie kunnen gebruikers op een knop klikken om zich te verdiepen in de relevante tools en resultaten, zoals klimaat-cursussen, leiderschapsopleidingen voor vrouwen, trainingen over organisatiebeheer en praktische casestudy's die stakeholders helpen begrijpen hoe Fairtrade werkt aan haar uiteindelijke doelen.

De interactieve ToC werd gelanceerd in oktober 2022 en we zijn blij dat we Fairtrade hebben ondersteund bij het communiceren van hun visie op een eerlijkere toekomst.

Klik hier voor de interactieve ToC

 

Vanaf het begin hebben jullie aanpak, manier van werken en het dynamische denken ervoor gezorgd dat dit digitale stuk tot leven is gekomen. Het is een zeldzame ervaring om digitale ontwikkelaars met dergelijke op-inhoud-gebaseerde expertise onder één dak te vinden.”  – Harveen Kour (Hoofd Informatie & Kennis bij Fairtrade International)