Werken aan duurzaamheid

Agrifirm vindt duurzaamheid belangrijk en integreert dit in haar bedrijfsvoering. Wat de coöperatie op dit gebied doet, laat ze graag door middel van een CSR-verslag zien aan leden, medewerkers en andere stakeholders. Agrifirm vroeg ons om de relevante data te verzamelen en op basis daarvan het CSR-verslag over 2018 én een samenvatting te schrijven.

In de literatuur duiken

Om het plasticgebruik in de landbouw in kaart te brengen deden wij literatuuronderzoek. Hierbij gebruikten wij verschillende bronnen, waaronder wetenschappelijke onderzoeken en publicaties van brancheorganisaties. Op basis van deze gegevens brachten wij in kaart hoeveel plastic er jaarlijks in de sector wordt gebruikt, voor welke toepassingen en welke materialen erin worden verwerkt.

Op weg naar plasticreductie

Dit onderzoek naar plasticgebruik in de landbouw is een eerste stap naar plasticreductie in de sector. Wanneer bekend is hoeveel plastic er wordt gebruikt en op welke manier kunnen er doelgericht plannen worden gemaakt voor reductie. Minder plastic in de landbouw betekent minder vervuiling, minder kosten én minder belasting op het milieu.

Lees hier het CSR-verslag 2018 voor Agrifirm