skip-to-main-content

Strategic Consultant

Marjolein van der Spiegel

De transitie naar een meer duurzaam voedselsysteem vraagt naar de beschikbaarheid van nieuwe ingrediënten zoals alternatieve eiwitbronnen. Veel innovatieve bedrijven zijn nieuwe voedingsmiddelen aan het ontwikkelen die eerst aan de novel food wetgeving moeten voldoen. Ik ben ervan overtuigd dat we de marktintroductie van duurzame eiwitbronnen en andere ingrediënten kunnen versnellen door het ondersteunen van voedingsmiddelenbedrijven met de novel food procedure en het samenstellen van bijbehorende wetenschappelijke dossiers om de veiligheid aan te tonen.

Over Marjolein

Tijdens mijn loopbaan heb ik gewerkt aan het identificeren van nieuwe voedselrisico’s, food safety management, dossierbeoordeling, een novel food guidance, en het schrijven van publicaties over de voedselveiligheid van innovatieve voedingsmiddelen. Met een achtergrond als levensmiddelentechnoloog (PhD), ondersteun ik met veel plezier bedrijven bij de autorisatie van hun novel foods door het samenstellen en indienen van dossiers, te adviseren in de strategie, en te helpen bij de communicatie met autoriteiten. Ik ben er trots op om momenteel betrokken te zijn bij 20 dossiers voor nieuwe duurzame ingrediënten.