Doelstellingen voor 2025 

Als Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland zet PLUS continu stappen richting een beter milieu. Eén van die stappen is het vernieuwde verpakkingsbeleid. De expertise van Schuttelaar & Partners stond aan de basis van dit ambitieuze beleid.  

Met het dit verpakkingsbeleid zet PLUS in op minder, hernieuwbaar en recyclebaar verpakken. Er staan vier doelstellingen centraal die voor 2025 behaald moeten worden: 

  • 20% minder verpakking 

  • Hernieuwbaar waar mogelijk 

  • 95% recyclebaar  

  • 50% recyclaat in plastic verpakkingen  

De afgelopen jaren heeft PLUS al verschillende stappen gezet om de verpakkingen in de schappen te verduurzamen. Deze stappen zijn goed zichtbaar in de winkels. Zo is PLUS gestopt met dubbele deksels op o.a. druiven-, champignon- en tapasverpakkingen. Dikke plastic deksels zijn vervangen door een folie. Dit bespaart 70.000 kilo plastic. Gratis plastic of papieren tasjes werden vervangen door herbruikbare zakjes die voor een klein bedrag te koop zijn. Daarnaast wil PLUS geen materialen meer gebruiken zoals PVC, PLA, PS, zwart plastic en aluminium lagen meer vanwege de slechte recycleerbaarheid.  

Meer lezen over de stappen die PLUS zet? Dat kan in het jaarverslag van 2022.