Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Marcel Schuttelaar

Time to move

We startten in augustus ’95 in een kamer aan het fraaie Bankaplein. Ton Winkelman zag kansen voor een bureau in maatschappelijke communicatie. En ik zocht, na 15 jaar campagneleider bij ‘ideëel Nederland’ te zijn geweest, naar een nieuwe uitdaging. Op het snijvlak van commercieel en ideëel. Het begrip maatschappelijke communicatie was in ’95 nog onbekend. We kozen bewust voor een breed concept om ruimte te hebben de grenzen van onze business te verkennen. In de beginjaren werden we dan ook vooral gezien als bureau dat actief is in het stimuleren van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Na vier jaren onstuimige groei zijn we op de Koninginnegracht beland. Maart ’99. Daar een turbulente, mooie periode beleefd. Het millenniumjaar was commercieel wat minder, maar sinds die tijd rustig gegroeid. De afgelopen jaren hebben we de organisatie verder geprofessionaliseerd. Duidelijker gekozen voor een partnerstructuur. Het management versterkt. Ervaren adviseurs aangetrokken en opgeleid, zodat onze relaties nu kunnen kiezen uit een 15-tal senior medewerkers werkzaam op verschillende disciplines. En de focus in ons werk is scherper gesteld.

Wij richten ons op ‘een gezonde en duurzame samenleving’. Anders geformuleerd: in opdracht van overheid en bedrijfsleven realiseren wij succesvolle – dus gedragen – implementatie van veranderingen en innovaties in landbouw, voeding, gezondheid en duurzaamheid. Ons bureau kenmerkt zich nu door een kwalitatief netwerk, inhoudelijke kennis, agenderend vermogen en een proces waarin steeds ruimte is voor nieuwe inzichten. Daarbij werken we op strategisch én operationeel niveau en bieden we communicatie, onderzoek, strategisch advies en dialoog & debat.

Najaar 2005 begon Koninginnegracht 44 te knellen. Zo’n 45 medewerkers op 560 m2, dat blijkt wel erg veel dynamiek op te leveren. Suzanne van der Pijll vond een nieuw pand. En 24 maart, exact 7 jaar na onze intrek op de Koninginnegracht zijn we naar Zeestraat 84 vertrokken. Flink wat meer ruimte, gelegen naast het Haags Museum voor Communicatie. Een klassiek, functioneel pand met eigen uitstraling. Er wordt nog hard verbouwd om het karakter van Schuttelaar & Partners manifester te maken. Nieuw adres, nieuwe structuur, nieuwe focus, dus ook nieuwe huisstijl. Voor u minder belangrijk, voor ons het startsignaal voor 10 nieuwe succesvolle jaren. Adformatie plaatst ons als het 4e PR bureau van Nederland, gerekend naar omzet. Nog 3 plaatsen te gaan dus.

Marcel Schuttelaar