Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Nieuws

Smart Food Alliance in gesprek over gezond voedsel bij Henri

- Gezond eten is gezond verstand. Dit is de bedrijfsfilosofie van Ad en Els van Olphen, directeur-eigenaren van het bedrijf Henri. Op donderdag 16 mei was de Smart Food Alliance, een groep van ruim 30 middelgrote agrofoodbedrijven, bij hen te gast. Henri is een bedrijf dat zich richt op gezonde, eerlijke maaltijden. Henr...

Maak voedseltransitie concreet, kom naar de masterclass van Schuttelaar & Partners!

- Ons voedselsysteem staat voor grote uitdagingen. We moeten op een duurzamere manier gezondere producten produceren. Overheden, bedrijven en consumenten spelen hierin een belangrijke rol. Op vrijdag 5 juli geeft S&P de masterclass Voedseltransitie voor praktische tips en concrete voorbeelden.

Energiek ontbijten bij Schuttelaar & Partners

- Gisterochtend vond het eerste energie-ontbijt van team energietransitie plaats in het vernieuwde werkcafé van ons pand aan de Zeestraat. Ons werkcafé is circulair verbouwd: een goede reden om onze vrienden en relaties uit te nodigen voor een feestelijk ontbijt. Fijn om de dag rustig te beginnen met lekker eten en tege...

Over oude wegen naar een nieuw begin

- Soms is een boek zo mooi dat je treuzelt met het uit te lezen. Met vochtige ogen zit ik op een stoeltje in onze minivoortuin. De mooiste paasochtend die ik me kan heugen. Zon, vogels en ijl klokgelui. Zo’n broze ochtend, waarop de meeste mensen nog slapen.  Zoutpad ‘Zoutpad’, van Raynor Winn. Twee oudere mensen op ee...

April 2019

Marcel Schuttelaar tafelgast bij Studio FSN

- Vorige week woensdag was Marcel Schuttelaar tafelgast bij Studio FSN, een bijeenkomst van het Foodservice Network. Het event, met met ongeveer 150 leden van het netwerk, ging onder andere over de ‘voedselcampagne strijd’ met gespreksleider Jort Kelder en tafelgasten Anne Hilhorst (Wakker Dier) en Rosanne Hertzberger. ...

Vijf jaar eerste

- Ik schrijf niet vaak columns over klanten, maar voor deze keer maak ik -met reden- een uitzondering. Vijf keer op rij een MVO prijs! Als bureau scheppen we er eer in langdurig voor onze klanten te werken. Niet af en toe een klus, maar toegroeien naar een meerjarig partnership. Waar je beiden vrolijk en beter van wordt...

Van Nutri-score tot voedselproductie in de ruimte

- Afgelopen dinsdag was Schuttelaar & Partners aanwezig bij het jaarlijkse Food Future Event in Nieuwegein. De dag stond in het teken van de toekomst van ons voedsel.  Niet alleen kwamen de ideeën over een nieuw voedselkeuzelogo uitgebreid aan bod, ook was er aandacht voor een circulair voedselproductiesysteem in de ruim...

Campagne recycling drankenkartons van start

- Vandaag zijn we gestart met de campagne ‘Zuivelpak volledig recyclebaar’. Samen met de zuivelindustrie, de supermarktbranche en drankenkartonproducenten gaan we Nederland informeren over de goede recyclebaarheid van het zuivelpak.   300 drankenkartons per gezin Een Nederlands huishouden gebruikt jaarlijks zo’n 300...

Schuttelaar & Partners aanwezig bij kick-off Transparantiebenchmark

- Op maandag 8 april was Schuttelaar & Partners aanwezig bij de kick-off meeting van de Transparantiebenchmark 2019, bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hier werden een aantal trends en ontwikkelingen op het gebied van MVO-verslaglegging gepresenteerd en werd een toelichting gegeven op de tijdslijn van de tran...

Schuttelaar & Partners presenteert routekaart voedseltransitie voor bedrijven en overheden

- Op vrijdag 5 april presenteerde Schuttelaar & Partners voor het eerst haar nieuwe routekaart voor voedseltransitie en de bijbehorende strategiekaart voor voedselbedrijven tijdens de masterclass Voedseltransitie. Aan de hand van deze nieuwe modellen belichtten Suzanne van der Pijll, managing partner bij S&P, en Casper Z...

En nu...? Een pleidooi om te doen

- In de drukte van alledag werd me gevraagd mee te gaan naar Springtide International op Terschelling. Natuurlijk wilde ik mee. De bijeenkomst ging over de horizon naar het Europese klimaatperspectief. Een onderwerp wat mij erg bezighoudt. Het was inspirerend en interessant, maar ook ingewikkeld. Intelligente sprekers ov...

Maart 2019

Nieuwe editie Sea Sights Summit – 20 juni 2019

- Zuiderstrandtheater – Scheveningen Haven Donderdag 20 juni 2019, 9.00 – 17.00 Meer dan ooit moeten er in het kader van duurzaamheid keuzes gemaakt worden met betrekking tot de beschikbare ruimte. Voedsel, energie, ondernemen en natuur strijden op land en zee om een plekje. Op donderdag 20 juni 2019 organiseren Schutt...

Voedselkeuzelogo: de gezonde keus de makkelijke keus

- De overheid komt binnenkort met een logo voor een gezonde keuze voor voedsel. Dit voedselkeuzelogo moet de gezonde keus de makkelijke keus maken en consumenten aansporen gezonder te eten. Voor producenten van voedingsmiddelen heeft dit logo een flinke impact. Schuttelaar en Partners brengt, samen met de Smart Food Alli...

PLUS voor de 5e keer op rij Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland

- Wij feliciteren PLUS! PLUS is voor het 5e jaar op rij verkozen tot Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland. Eerder deze week presenteerde PLUS het MVO-jaarverslag over 2018. Hierin wordt uitgebreid aandacht besteed aan de ontwikkelingen en activiteiten van PLUS op het gebied van duurzaamheid en gezondheid. Met 263...

Nieuwe businessmodellen voor voedseltransitie

- Bedrijven in de agro- en foodsector zullen steeds beter en sneller moeten inspelen op de maatschappelijke eisen voor voedsel. De grote vraag is: hoe werken nieuwe businessmodellen voor de voedseltransitie én hoe kunnen bedrijven deze implementeren? Op 28 maart is de derde bijeenkomst van Utrecht Food-Print Regio. Het...

Verbinding door een clubhuis

- Beste lezers, deze keer een column over een wat afwijkend, maar voor mij, als voorzitter van Jachtclub Scheveningen, belangrijk onderwerp. De rode draad is verbinding. Met de Brexit in het achterhoofd is het mooi als je groepen bij elkaar kunt houden. Het laatste wat je wilt is dat je eigen club uit elkaar valt. “Voor...

Succesvol congres in Praag over duurzame Europese landbouw

- Van 4 tot 6 maart organiseerden wij het kick-off event van Smart Agri Hubs in Praag. Dit EU-project gaat de komende vier jaar de agrifoodsector een flinke digitale impuls geven. Experts en professionals uit alle Europese landen kwamen samen om inspiratie op te doen voor hun rol in het project, interactieve workshops te...

S&P voor een ambitieus Klimaatakkoord!

- Bij Schuttelaar & Partners is er zeker draagvlak voor een ambitieus Klimaatakkoord! En dus ook voor een duurzaam bedrijfsleven. Wij werken dagelijks aan het bewerkstelligen van een duurzamere toekomst, samen met onze klanten. Een ambitieus Klimaatakkoord helpt daarbij. En het is bovendien de hoogste tijd voor versnelli...

Februari 2019

Kom naar de masterclass Voedseltransitie van Schuttelaar & Partners!

- Ons voedselsysteem staat voor grote uitdagingen. We moeten op een duurzamere manier gezondere producten produceren. Overheden, bedrijven en consumenten spelen hebben hierin een belangrijke rol. De vragen die wij vaak van hen krijgen zijn: wat is onze rol en hoe kunnen wij concrete stappen zetten om de voedseltransitie...

Plastic Pact gelanceerd voor minder plastic verpakkingen in 2025

- Vier doelstellingen die moeten zorgen voor minder plastic verpakkingen en meer recycling. Zo’n zeventig bedrijven en milieuorganisaties ondertekenden afgelopen donderdag deze afspraken. In 2025: Moeten alle eenmalig te gebruiken plastic producten en verpakkingen 100% recyclebaar zijn. Moet de hoeveelheid pla...