Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Nieuws

Schuttelaar & Partners geeft masterclass Voedseltransitie tijdens Dutch Agri Food Week in 2018

- Op vrijdag 12 oktober 2018 heeft Schuttelaar & Partners voor de eerste keer de masterclass Voedseltransitie gegeven in het kader van de Dutch Agri Food Week. De Week stond in het teken van ‘wat eten we nu en in 2050?’ Suzanne van der Pijll, managing partner bij Schuttelaar & Partners, lichtte de mogelijkheden voor de t...

Smart Food Alliance reageert op de visie van minister Schouten

- Op 8 september jl. heeft minister Schouten haar visie op Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gepubliceerd. De Smart Food Alliance heeft hierop gereageerd met een position paper. Dit betreft een reactie om te komen tot de kringlooplandbouw. In het position paper staan een aantal punten die, volgens de Smart Food Allian...

Sea Sights Festival

- Het Sea Sights Festival is hét innovatiefestival aan en over de kust, de Noordzee en de toekomst van steden aan zee. Van 19 tot en met 21 oktober staan de boulevard en de Pier van Scheveningen in het teken van onze toekomst aan zee. Je kunt (gratis) deelnemen aan diverse onderdelen. Kijk voor meer info op www.seasights...

Harry Kager over voedsel in de 21e eeuw

- De september-editie van het tijdschrift Milieu heeft als thema ‘Voedsel in de 21e eeuw’. Harry Kager schreef hiervoor de bijdrage ‘Biologische teelt: landbouwvorm met hoge pretenties’. ‘Biologische landbouw heeft zeker voordelen voor mens en milieu. Anders dan velen denken, leent deze landbouwvorm zich er echter niet...

Stronteigenwijs

- Wij Nederlanders zijn eigenwijs. En mogelijk de rest van de wereld ook, maar vooral wij Nederlanders. Als we ergens in geloven, dan is dat ook zo. Als anderen iets anders verkondigen dan accepteren we dat gewoon niet. Om overstag te gaan, moet er wel erg hard bewijs zijn om ons van ons geloof af te brengen. En hebben w...

Tijdrit met de Aarde

- Het rapport Grenzen aan de Groei van de Club van Rome, dat in maart 1972 officieel verscheen maar al in augustus 1971 uitlekte, zorgde wereldwijd voor veel commotie. De Club van Rome was een organisatie van onderzoekers en zakenmensen, die in april 1968 in Rome samenkwamen uit bezorgdheid over de 'kritieke situati...

Kom naar de Masterclass Voedseltransitie bij S&P!

- De afgelopen decennia zijn grote duurzaamheidsinspanningen verricht om het Nederlands voedselsysteem te verbeteren. Toch komt, ondanks alle innovaties, de voedseltransitie nog niet snel genoeg op gang. De uitdaging is het realiseren van een hogere voedselproductie op een veel milieu- en natuurvriendelijkere manier. En...

Pleidooi voor gebruik SDG’s

- Suzanne van der Pijll, managing Partner bij Schuttelaar & Partners, was jurylid in de beginjaren van de Duurzame 100 van Trouw. Komende week verschijnt deze Duurzame 100 voor de 10e keer. Suzanne blikt in Trouw terug en geeft als positieve ontwikkeling aan dat ook de voedingssector een plek in die Duurzame 100 verworve...

September 2018

Nieuwe mijlpalen

- Na drie intensieve dagen ligt Terschelling weer mijlenver van ons vandaan. Springtij daarentegen niet. Springtij blijft dicht bij ons. We kunnen er niet omheen dat er nog voldoende uitdagingen te overwinnen zijn. Gelukkig betekent dit ook dat er nog voldoende kansen liggen. Kansen om nieuwe, duurzame mijlpalen te viere...

Neem zelf de leiding en zeg het voort…

- De wekker gaat. Het is half zeven, zaterdagochtend, 29 september. Dag 3 van het Springtij festival. Het festival over duurzaamheid en klimaat. Half zeven, eigenlijk te vroeg voor een zaterdagochtend. Maar niet als je op Terschelling bent. Niet als je bij Springtij bent. Dan voelt vroeg opstaan heel natuurlijk. Na het...

Van plastic tot aan paardenvoer

- Vandaag is de tweede dag op Springtij. Netwerken op Springtij begint vrijwel direct na het wakker worden. Ik deel namelijk de kamer met een van de oprichters van de Noordzeeboerderij: Eef Brouwers. Eef vertelt mij dat de Noordzeeboerderij al het zeewier produceert in de Noordzee en dat er al allerlei producten worden g...

Schuttelaar & Partners auteur boek Noordzeevis uit Scheveningen

- Eerder dit jaar is het boek ‘Noordzeevis uit Scheveningen, Scheveningens trots in verhalen en recepten’ uitgebracht. Dit boek is geschreven door twee collega’s van Schuttelaar & Partners; Suzanne van der Pijll en Noreen ter Beke. Schuttelaar & Partners heeft meegeholpen om Stichting Noordzeevis uit Scheveningen uit de...

Overdonderd

- In 2006 liep ik totaal overdonderd de bioscoop uit. Vol vragen en met het gevoel dat de oplossingen die Al Gore aan het einde van ‘An inconvenient Truth’ opsomde, volstrekt ontoereikend waren. Als alle grafieken zo overduidelijk richting catastrofe wijzen, wat kan ik dan nog doen?   Gelukkig ben ik niet de enige die z...

De tijd voor verandering is nu!

- Veranderen van onze voedselproductie kost tijd. Bij het opruimen van mijn archief kwam ik het Milieudefensie boekje “Mond Open, Ogen dicht” tegen. Samen met enkele toenmalige collega’s geschreven. In de zomer van 1980. In 70 pagina’s werden de manco’s van ons voedselsysteem beschreven. De productiewijze van landbouw en...

Schuttelaar & Partners op Springtij

- Ook dit jaar is Schuttelaar & Partners aanwezig op het driedaagse duurzaamheidscongres Springtij. De negende editie van Springtij vindt plaats van 27 t/m 29 september op Terschelling. Springtij is een groeiende community van duurzame koplopers die met elkaar de koers bepalen, kennis delen en impact creëren. Jaarlijks...

Staatssecretaris Paul Blokhuis doet handreiking naar Gezond Uit en nodigt dagattracties uit mee te praten

- Met Gezond Uit gaan dagattracties aan de slag om bezoekers een leuk, lekker en gezond voedingsaanbod aan te bieden. Staatssecretaris Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis sprak tijdens het congres Gezond Uit in Apenheul zijn waardering uit over het initiatief: “Overgewicht onder kinderen is een groot probleem...

Smart Food Alliance in gesprek over verduurzaming van groenten & fruit bij Hessing Supervers

- Op woensdag 12 september j.l. vond de derde Smart Food Alliance bijeenkomst van 2018 plaats bij het groenten- en fruitverwerkingsbedrijf Hessing Supervers. 30 CEO’s en directieleden van middelgrote agrofoodbedrijven die zich zelfstandig en gezamenlijk inzetten voor een gezond, circulair en klimaatneutraal voedselsystee...

Leve de wetenschap (of toch niet?)

- De wetenschap levert steeds nieuwe inzichten op. In de meeste vakgebieden wordt dat met gejuich ontvangen, denk bijvoorbeeld aan nieuwe, snellere processoren voor je laptop en telefoon. In de voeding is dat echter anders. Over voeding weten we nog weinig. Dat is vreemd na al die jaren onderzoek, maar niet vreemd als j...

Consumptie van insecten schrikt veel mensen nog af

- In samenwerking met SAMR voerden wij een consumentenonderzoek uit onder 564 respondenten om de acceptatie van alternatieve eiwitbronnen in kaart te brengen. Léon Jansen schreef over de resultaten van dit onderzoek in de oktober-editie van het tijdschrift Voeding Nu.  ‘Het is beter voor het milieu en voor de gezondheid...

Steeds meer lokale vis op Scheveningse menukaart

- Steeds meer strandpaviljoens hebben één of meer Noordzeevissen op de menukaart staan. Dit blijkt uit het onderzoek dat Schuttelaar & Partners voor het derde jaar op rij uitvoerde in opdracht van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Meer dan de helft van de visgerechten die op Scheveningen worden aangeboden bestaan i...