Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Nieuws

Plantaardige vleesvervangers: eiwitkwaliteit en nieuwe eiwitten

- Deel 2 uit het drieluik over plantaardige vleesvervangers Dierlijke producten bevatten voedingsstoffen waar plantaardige alternatieven niet altijd aan kunnen tippen. Of toch wel? In deel 1 van dit drieluik schreef collega Maud Theelen al over de gezondheidsaspecten van plantaardige vleesvervangers. Vandaag gaan we in...

Ontbossing op mijn bord

- Het is oktober 2008. Na een lange, nachtelijke busreis vanuit Salvador kom ik aan op het busstation van Barreiras. De Portugese taal spreek ik nog nauwelijks en ik weet eigenlijk niet waar ik nu heen zal gaan. Er komt een vrouw naar me toe. Ze stelt zich voor als Edite, ik had al van haar gehoord via mijn begeleider op...

Hoe gezond zijn plantaardige vleesvervangers?

-   Deel 1 uit het drieluik over plantaardige vleesvervangers ‘Vleesvervangers, het is goed dat ze er zijn (...) maar of het de gezondheid van burgers gaat bevorderen is zeer de vraag.’, aldus professor Voeding en Gezondheid Jaap Seidell in Een Podcast Over Voeding (1). En dat is precies wat wij ons ook afvroegen. Dat...

De retail is aan zet

- Vandaag is de eerste column verschenen van Léon Jansen, strategisch adviseur bij Schuttelaar & Partners, in Food & Agri Business. Net zoals Jesse Markus is ook Léon begonnen als vaste columnist op dit platform, dat zowel online als vier keer per week in print, alle partijen in de productie, ontwikkeling, verwerking en...

Treinen zonder koffie

- In het midden van de week werd ik weer eens te vroeg wakker. Radio aan, meestal val ik dan weer in slaap. Deze keer niet. Aan het woord was, zo te horen, een junior pr-functionaris van ProRail. De treinen tussen Utrecht en Arnhem reden niet die ochtend. Ze kwamen een verkeersleider te kort.   Transparant De verslagg...

Campagne 'Veilig op weg, Daar Jagen Wij Voor' wil wildaanrijdingen voorkomen

- Het aantal aanrijdingen met dieren in Nederland is de afgelopen jaren fors gestegen. Naast wilde zwijnen en edelherten worden in Nederland vooral reeën aangereden, jaarlijks meer dan 10.000.

Politiek frustreert eiwittransitie

- Vandaag verschijnt de eerste column van Jesse Markus, adviseur public affairs bij Schuttelaar & Partners, in Food & Agri Business. Hierin beschrijft Jesse hoe de politiek de eiwittransitie frustreert. Food & Agri Business is een online platform met naast een website ook een blad dat vier keer per week verschijnt. Het...

Oktober 2021

Betere beloning voor natuurinclusieve landbouw hard nodig

- Op 6 oktober publiceerden de stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel en het Wereld Natuur Fonds de brochure ‘Successen en Uitdagingen van Natuurinclusief Ondernemen’. In de brochure delen tien boeren hun ervaringen met natuurinclusieve landbouw.

Concrete stappen om plastic te recyclen

- Voedsel- en plasticketens circulair maken. Met dat doel organiseerde het VNO-NCW-netwerk Groene Groeiers in februari van dit jaar tijdens de Week van de Circulaire Economie een matchmakingbijeenkomst. Innovatieve ondernemers en vertegenwoordigers van provincies en ontwikkelingsmaatschappijen verkenden samen de haalbaar...

Duurzaamheidsverslag 2020 van circulaire koploper Duynie Group

- Duynie Group heeft haar duurzaamheidsverslag over 2020 gepubliceerd. Vergeleken met vorig jaar, toen Schuttelaar & Partners voor het eerst dit duurzaamheidsverslag maakte, heeft de jongste editie interessante nieuwe elementen. Het zijn vooral de cases die vertellen hoe Duynie Group kringlopen in agri-food sluit door wa...

Veel meer zelf doen!

- De SDG’s krijgen steeds meer bekendheid. Mooi dat er aandacht is om met deze doelen te werken en dat ze een leidraad geven om echt dingen aan te pakken. Een monitoringssysteem om deze vooruitgang, of het gebrek eraan, te tonen is ook essentieel. Nadeel van de SDG’s is dat het vooral doelen zijn die worden opgepakt door...

Springtij 2021: 99 maanden

- Veel bezoekers van Springtij moesten wel weer even wennen. Van anderhalf jaar thuis achter het beeldscherm naar het life contact met 750 groene Springtijgangers. Culminerend in een swingende mensenmassa bij het concert van Typhoon. Getuige deze editie van Springtij, groeit en bloeit de groene beweging. Gevoed door het...

Schuttelaar & Partners op Springtij 2021

- S&P was vorige week op Springtij op Terschelling! Samen met 744 andere deelnemers uit de politiek, overheid, bedrijfsleven, kennisinstituten en maatschappelijke organisaties. Het waren wederom drie mooie dagen met inspirerende sessies in een omgeving vol kunst, kennis en natuur.  Al jaren is Schuttelaar & Partners in...

September 2021

Prinsjesdag 21 | Tien belangrijke punten voor agrifood

- Traditiegetrouw maakt Schuttelaar & Partners na Prinsjesdag een korte analyse van de troonrede en miljoenennota. Ditmaal met tien belangrijke punten.  Naast de jurk van Maxima, het hoedje van Carola Schouten en de extra aandacht voor klimaat, was er weinig opmerkelijks. Het kabinet is demissionair en dat merk je aan d...

Lokaal bouwen aan een gezonder Nederland: wat hebben we daarvoor nodig?

- Een gezonder en vitaler Nederland: het is een landelijke missie die al jaren op de agenda staat, maar waarvoor nog veel werk aan de winkel is.

Tweede huis

- Een vakantie column met een actueel tintje, het Woonprotest a.s. zondag. Vanaf het platteland enkele gedachten over het gebrek aan woningen. Wat overigens een bewuste keuze van de politiek is geweest. Door de rol van de overheid af te bouwen en de markt alle ruimte te geven. Oude tijden herleven a.s. zondag, dat kon be...

S&P zet zich in voor het voorkomen van voedselverspilling

- Schuttelaar & Partners werkt al jaren aan een duurzaam voedselsysteem. En dus ook aan het voorkomen van voedselverspilling. We zien kansen in de gehele ke-ten, van begin- tot aan eindproduct en de consument. Wij werken hier zelfstandig aan, en met onze klanten. De huidige Verspillingsvrije Week biedt hierbij een steunt...

Duurzaam Lintje voor Imke de Boer en Nico Roozen

- Schuttelaar & Partners feliciteert Imke de Boer en Nico Roozen met een Duurzaam Lintje, dat ze vandaag, op Duurzame Dinsdag, ontvingen van Maurits Groen. Het Duurzame Lintje is voor individuen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen voor duurzaamheid. Imke de Boer is Hoogleraar Dieren & Duurzame Voedselsys...

Terugblik S&P Food Tour '21

- Dinsdag 31 augustus vond in Scheveningen de S&P Food Tour plaats. Onder het genot van een drankje en een hapje liepen de deelnemers langs de verschillende collega’s van Schuttelaar & Partners die verspreid stonden door de haven van Scheveningen. Naast bijpraten met relaties uit de voedselindustrie, konden de deelnemers...

Schuttelaar & Partners doet mee aan de Verspillingsvrije week

- Van 7 tot en met 13 september vindt de nationale Verspillingsvrije Week plaats, georganiseerd door de stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Het tegengaan van voedselverspilling past perfect binnen onze missie: een duurzame en gezonde wereld. Daarom doen wij mee aan de Verspillingsvrije Week!