Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Nieuws

Het kookboek met Noordzeevis uit Scheveningen

- SCHEVENINGSE TROTS IN TWINTIG VERHALEN EN RECEPTEN Scheveningen en vis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vis wordt er al eeuwen gevangen, geveild, verhandeld en natuurlijk klaargemaakt om te consumeren. Om de pracht van onze Noordzeevis uit Scheveningen te tonen, ontwikkelt Stichting N...

S&P organiseert webinar voor Agrifirm

- Als coöperatie van 17.000 boeren vindt Agrifirm het belangrijk om ook van de leden te horen wat er bij hen leeft en speelt. Een mooi middel om informatie op te halen, is een webinar. Schuttelaar & Partners heeft Agrifirm geholpen bij het opzetten van een webinar, met als thema natuurinclusieve landbouw.

SMART

- Ik heb het nog eens nagezocht. Juni 2013 organiseerden we met Albron een diner pensant met vijftien directieleden uit de wereld van agrofood. Een aardige mix van gevestigde, maar ook vernieuwende bedrijven zoals de Vegetarische Slager en Koppert Cress. Toen al constateerden we dat er veel acties ingezet werden om ons v...

Maart 2018

Tweedaagse debattraining voor agrifood professionals op 18 en 25 mei 2018

- De geloofwaardigheid en de overtuigingskracht van de deskundige is niet meer vanzelfsprekend. Wetenschappelijk bewijs of redelijkheid is vaak niet genoeg om te overtuigen. In samenwerking met Gijs Weenink, directeur van de Debat Academie, organiseert Schuttelaar & Partners op 18 en 25 mei 2018 de tweedaagse debattraini...

Plus voor 4e jaar op rij meest verantwoorde supermarkt

- PLUS is voor het 4de jaar op rij verkozen tot Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland. Met een gemiddelde score van 7,53 op de negen onderzochte criteria – waaronder gezondheid, eerlijke handel, klimaat en lokale betrokkenheid - behaalde PLUS wederom de koppositie in het Duurzaamheidsonderzoek van GfK, in opdracht...

Adformatie: ‘Albert Heijn zou duurzaamheidsverslag meer cijfermatig moeten onderbouwen’

- Aandacht voor ‘menselijke dingetjes’ is goed volgens Suzanne van der Pijll van Schuttelaar en Partners, ‘maar wat is de materialiteit?’

Picnic ontvangt ruim 20 CEO’s van de Smart Food Alliance

- De eerste bijeenkomst van de Smart Food Alliance (SFA) van dit jaar was een groot succes. Gerard Scheij van Picnic nam de leden van de Smart Food Alliance mee in de wereld van klimaatneutrale distributie en belichtte de kansen die zich daar voordoen.

Naar duurzamere verpakkingen

- Verpakkingen staan volop in de belangstelling. Zwerfafval, plastic soep, microplastics, circulaire economie: decision makers binnen bedrijfsleven en overheid kunnen er niet omheen.

Taskforce Rookvrije Start wint award

- De Taskforce Rookvrije Start is met een overweldigend aantal stemmen winnaar van een award van de Rookvrije Generatie.

Hey jij, geluksvogel!

- Wat geeft jou werkgeluk? Vandaag, 20 maart, is het de Internationale Dag van het Geluk. Bijna 90 procent van de volwassen Nederlanders geeft aan gelukkig te zijn (CBS, 2018). Uit het CBS- onderzoek blijkt dat er een sterke relatie is tussen werk en geluk. 84 procent van de werkenden is tevreden met zijn of haar werk. ...

Verpakkingen in de politiek

- Verpakkingen staan hoog op de politieke agenda. Zo heeft de Europese Commissie onlangs een strategie voor plastic gepresenteerd en heeft staatssecretaris Van Veldhoven zich uitgesproken over de eventuele invoering van statiegeld op kleine plastic flesjes.

S&P voor de 15e keer vertegenwoordigd bij de CPC loop

- Zondag 11 maart trokken onze sportieve collega’s en familieleden de hardloopschoenen traditiegetrouw weer aan.

Positieve ervaringen met inzameling drankenkartons

- Anno 2018 zamelen bijna alle Nederlandse gemeenten drankenkartons gescheiden in. Steeds meer Nederlandse gemeenten dragen op deze manier bij aan de transitie naar een circulaire economie. Voor Stichting HEDRA spraken we met diverse wethouders en directeuren van de VNG, de NVRD en de Zeeuwse Reinigingsdienst over hun er...

Food Future Event 2018: radicale transparantie voor voedingsmiddelenindustrie

- Op 5 april 2018 vindt het VMT Food Future Event 2018 plaats. Tijdens het congres staat het thema ‘radicale transparantie’ in de voedingsmiddelenindustrie centraal. Hierbij wordt o.a. ingegaan op de vraag: ‘wat is de juiste aanpak om het vertrouwen van consumenten, NGO’s en ketenpartners te herstellen?’ Suzanne van der...

Sustainable Development Goals: de stand voor Nederland

- Vandaag publiceert het CBS een tweede rapportage over de realisatie van de Sustainable Development Goals (SDGs) in Nederland. Met enige trots gaf het CBS aan dat er nu over 51% van de doelen gerapporteerd kan worden versus de 34% dat bleek uit het eerste rapport. Maar is rapportage over 51% van de targets reden tot tev...

Eten is de nieuwe religie

- “Voeding is een nieuwe pijler waarop groepen worden gevormd. Mensen hebben daar sterke behoefte aan door het wegvallen van oude gemeenschappen als vakbonden, familie en kerk. Je voedingspatroon, je stijl van eten is de nieuwe religie, met bijbehorende leefregels” stelde Suzanne van der Pijll (managing partner van Schut...

De duurzame W36 is klaar voor het WK Zeezeilen 2018

- Vanuit Delfzijl naar Scheveningen gevaren en in de Scheveningse haven gedoopt door wethouder Boudewijn Revis. De Waarschip W36 Worlds 2018 Edition is een 100% Nederlands design, gebouwd in Nederland en geoptimaliseerd voor de komende Wereldkampioenschappen Zeezeilen op Scheveningen, die plaatsvinden van 12 tot 20 juli...

Winterslaap

- Het weekje diepvries kou zit er weer op. Nederland heeft toch nog even op de schaatsen gestaan. De griepgolf begint in te zakken. Nog maar een dikke week en de eerste strandtenten gaan weer open. Voor mijn gevoel heb ik ook een winterslaap achter de rug. Lopen treuzelen rond alle besognes die gepaard gaan met de aankoo...

Jolinde Hageman-van Dijk nieuw lid Raad van Advies

- De Raad van Advies van Schuttelaar & Partners is uitgebreid met Jolinde Hageman-van Dijk als nieuw lid. Jolinde was adjunct-directeur bij Winkelman en Van Hessen en is nu samen met haar partner eigenaar van toprestaurant De Kas in Amsterdam. Het restaurant heeft een eigen kwekerij en is grotendeels zelfvoorzienend. Tij...

Februari 2018

Schuttelaar helpt mee met Feest aan Zee

- Zoals Den Haag vorig jaar in het teken van Mondriaan stond, staat het dit jaar in het teken van Feest aan Zee. Dit is om te vieren dat Scheveningen 200 jaar een badplaats is en zal uitgelicht worden aan de hand van de thema’s: Groots aan zee, In de stad aan zee, Historie aan zee, Elke dag aan zee en Toekomst aan zee. H...