Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Nieuws

Duurzaamheidsverslag 2020 van circulaire koploper Duynie Group

- Duynie Group heeft haar duurzaamheidsverslag over 2020 gepubliceerd. Vergeleken met vorig jaar, toen Schuttelaar & Partners voor het eerst dit duurzaamheidsverslag maakte, heeft de jongste editie interessante nieuwe elementen. Het zijn vooral de cases die vertellen hoe Duynie Group kringlopen in agri-food sluit door wa...

Veel meer zelf doen!

- De SDG’s krijgen steeds meer bekendheid. Mooi dat er aandacht is om met deze doelen te werken en dat ze een leidraad geven om echt dingen aan te pakken. Een monitoringssysteem om deze vooruitgang, of het gebrek eraan, te tonen is ook essentieel. Nadeel van de SDG’s is dat het vooral doelen zijn die worden opgepakt door...

Springtij 2021: 99 maanden

- Veel bezoekers van Springtij moesten wel weer even wennen. Van anderhalf jaar thuis achter het beeldscherm naar het life contact met 750 groene Springtijgangers. Culminerend in een swingende mensenmassa bij het concert van Typhoon. Getuige deze editie van Springtij, groeit en bloeit de groene beweging. Gevoed door het...

Schuttelaar & Partners op Springtij 2021

- S&P was vorige week op Springtij op Terschelling! Samen met 744 andere deelnemers uit de politiek, overheid, bedrijfsleven, kennisinstituten en maatschappelijke organisaties. Het waren wederom drie mooie dagen met inspirerende sessies in een omgeving vol kunst, kennis en natuur.  Al jaren is Schuttelaar & Partners in...

September 2021

Prinsjesdag 21 | Tien belangrijke punten voor agrifood

- Traditiegetrouw maakt Schuttelaar & Partners na Prinsjesdag een korte analyse van de troonrede en miljoenennota. Ditmaal met tien belangrijke punten.  Naast de jurk van Maxima, het hoedje van Carola Schouten en de extra aandacht voor klimaat, was er weinig opmerkelijks. Het kabinet is demissionair en dat merk je aan d...

Lokaal bouwen aan een gezonder Nederland: wat hebben we daarvoor nodig?

- Een gezonder en vitaler Nederland: het is een landelijke missie die al jaren op de agenda staat, maar waarvoor nog veel werk aan de winkel is.

Tweede huis

- Een vakantie column met een actueel tintje, het Woonprotest a.s. zondag. Vanaf het platteland enkele gedachten over het gebrek aan woningen. Wat overigens een bewuste keuze van de politiek is geweest. Door de rol van de overheid af te bouwen en de markt alle ruimte te geven. Oude tijden herleven a.s. zondag, dat kon be...

S&P zet zich in voor het voorkomen van voedselverspilling

- Schuttelaar & Partners werkt al jaren aan een duurzaam voedselsysteem. En dus ook aan het voorkomen van voedselverspilling. We zien kansen in de gehele ke-ten, van begin- tot aan eindproduct en de consument. Wij werken hier zelfstandig aan, en met onze klanten. De huidige Verspillingsvrije Week biedt hierbij een steunt...

Duurzaam Lintje voor Imke de Boer en Nico Roozen

- Schuttelaar & Partners feliciteert Imke de Boer en Nico Roozen met een Duurzaam Lintje, dat ze vandaag, op Duurzame Dinsdag, ontvingen van Maurits Groen. Het Duurzame Lintje is voor individuen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen voor duurzaamheid. Imke de Boer is Hoogleraar Dieren & Duurzame Voedselsys...

Terugblik S&P Food Tour '21

- Dinsdag 31 augustus vond in Scheveningen de S&P Food Tour plaats. Onder het genot van een drankje en een hapje liepen de deelnemers langs de verschillende collega’s van Schuttelaar & Partners die verspreid stonden door de haven van Scheveningen. Naast bijpraten met relaties uit de voedselindustrie, konden de deelnemers...

Schuttelaar & Partners doet mee aan de Verspillingsvrije week

- Van 7 tot en met 13 september vindt de nationale Verspillingsvrije Week plaats, georganiseerd door de stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Het tegengaan van voedselverspilling past perfect binnen onze missie: een duurzame en gezonde wereld. Daarom doen wij mee aan de Verspillingsvrije Week! 

Augustus 2021

Nine big and small climate initiatives that give us hope

- Last week week the IPCC has released another meta report (1.500 pages, 14.000 different researches!) on the impact climate change has on our planet. If we don’t speed up our efforts– then the painful effects that we are already noticing are going to hit us harder and more often. I am worried. But there are some great...

Voedingsmiddelenbedrijven en de sociale waarde van gezondheid

- In het blad Business & Society publiceerde onze collega Léon Jansen een artikel als co-auteur over hoe voedingsmiddelenbedrijven met de sociale waarde van gezondheid omgaan.

Verdampt

- Bij het Carlton dronken we een borrel op de afloop van het project. We hielpen twee enthousiaste ambtenaren bij het opstellen van de Friese Landbouwagenda. Waarin we we een goede balans zochten tussen zorg voor natuur-landschap en de mogelijkheid om succesvol te boeren-ondernemen. Het was een intensief traject, waarin...

Juli 2021

Uitnodiging S&P Food Tour '21

- Op dinsdag 31 augustus van 16.00 - 18.00 uur nodigen wij u uit voor onze wandeling door de prachtige haven van Scheveningen. In kleine groepjes, waarbij we rekening houden met de geldende Coronamaatregelen op dat moment, nemen wij u graag mee in de laatste trends op het gebied van voedseltransitie. Een mooie gelegenhei...

Wat betekenen de nieuwe MVO-verslagleggingsregels voor jou?

- De Europese regels voor het rapporteren van niet-financiële informatie (NFRD) gaan op de schop. In april presenteerde de Europese Commissie haar voorstel voor een nieuwe richtlijn voor MVO-verslaglegging; de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

Gevaarlijke geraniums

- De zaal zat geboeid te luisteren. Jan Terlouw (89) oogde breekbaar. Hij kon de vragen uit de zaal slecht verstaan. Maar onverstoorbaar verkondigde hij zijn missie. Zuiniger omgaan met de planeet en socialer naar en met elkaar. De politiek moet zijn rol herpakken. Hij maakte zich zorgen over de toekomst van zijn kleinki...

European Soy Monitor 2019

- Onlangs is de European Soy Monitor 2019 is verschenen, een publicatie van IDH The Sustainable Trade Initiative. Het is de tweede editie die werd verzorgd door Schuttelaar & Partners, in nauwe samenwerking met IDH en FEFAC.

De uitdagingen voor biologische voeding

- Er wordt veel gesproken over de Europese Green Deal en de daarbij horende Farm to Fork (F2F) strategie van de Europese Commissie. Veruit het bekendste onderdeel van de F2F-strategie is het streefcijfer van 25% biologisch landbouwareaal in 2030. In het Europees Parlement is een meerderheid voor een wettelijke verankerin...

Ons dagelijks brood

- Brood is hip. De consumptie van brood neemt weer toe. En brood krijgt steeds meer toegevoegde waarde. Brood wordt van een onderlegger voor beleg, een op zichzelfstaand product. Brood is hard aan het veranderen, zowel als het gaat om consumptie, gezondheid en duurzaamheid.