Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Nieuws

In 2020 bestaan wij 25 jaar!

- 25 jaar waarin we samen met onze klanten, relaties en collega's werken aan een duurzame en gezonde samenleving. Dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Ter ere van ons 25-jarig bestaan organiseren we dit jaar een Nieuwjaarscafe, een Alumni event en hebben we een magazine met een terugblik op de afgelopen 25 j...

Geslaagd Nieuwjaarscafé benadrukt dat er meer tempo nodig is voor een duurzame wereld

- Tijdens het druk bezochte Nieuwjaarscafé van Schuttelaar & Partners werd duidelijk dat we haast hebben. Onder de bezielende leiding van Harm Edens bleek dat er in de afgelopen 25 jaar goede resultaten zijn geboekt. Klimaatverandering, uitputting van natuurlijke grondstoffen, zoals het verdwijnen van regenwouden en verm...

Meer dan de helft van de Nederlanders vindt de prijs van gezond voedsel te laag

- Consumenten menen dat ons voedsel gezonder en duurzamer is geworden; we betalen er wel te weinig voor. Deze resultaten van het onderzoek werden gepresenteerd tijdens het Nieuwjaarscafé van Schuttelaar & Partners, het adviesbureau voor een gezonde en duurzame wereld, dat daarmee haar 25-jarig jubileumjaar inluidde.   ...

Programma Nieuwjaarscafé maandag 13 januari

-   Stoppen met praten, beginnen met doen. Morgen komt niets te vroeg.   Schuttelaar & Partners bestaat 25 jaar! 25 jaar waarin we samen met onze klanten en relaties werken aan een duurzame en gezonde samenleving. Dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Ter ere van ons 25-jarig bestaan organiseren we op maa...

December 2019

Terugblik op het Safari Fitfestival

- Op een warme winterdag vond het Safari Fitfestival 55+ weer plaats tijdens de Charloisse Winterfair. In eerste instantie misschien niet de plek waar je een Fitfestival verwacht, maar het was juist een mooie plek voor 55-plussers om na te denken over de goede voornemens voor 2020. De bezoekers uit Charlois kwamen zo tij...

In je eentje verander je het voedingssysteem niet

- ‘Onder een mooie groene teellaag van maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat het granieten gesteente van een oud economisch systeem schuil’. Jan Bom, de hoofdredacteur P+, kan uitnodigend schrijven. Of ik als duurzame pionier van het eerste uur mijn visie wilde presenteren. ‘Omdat jij aan een nieuw voedingssysteem...

Winstpakkers om CO2-uitstoot voedselproductie aan te pakken

- Vorige week dinsdag was Marcel Schuttelaar aanwezig bij het Grote Klimaat Oplossingen Congres in Den Bosch, georganiseerd door MilieuCompleet, het gezamenlijke platform van VVM, Milieu Compact en MilieuMagazine. Het was een mooie bijeenkomst met bijzondere mensen. Zijn take home message? "We mogen blij zijn met een ma...

Terugblik op het Feminer diner

- Stichting Feminer brengt jonge vrouwen in contact met ‘vrouwen aan de top’. S&P managing partner Suzanne van der Pijll schoof vorige week met 9 andere topvrouwen aan tafel bij vijftig studentes van de Universiteit Wageningen en ging het gesprek aan over vrouw zijn in de wereld van nu. Wat betekent het om vrouw te zijn...

November 2019

Complex rekenwerk voor veilige novel foods

- Als producenten nieuwe voedingsmiddelen op de markt willen brengen, moeten ze eerst aantonen dat hun producten veilig zijn. Hiervoor is een novel food dossier nodig. Op basis hiervan beoordeelt de European Food Safety Authority (EFSA) de veiligheid van nieuwe voedingsmiddelen. Voor vakblad VMT schreven wij een artikel...

Leefbaar loon met de ALIGN tool voor agri-food bedrijven

- Tijdens de International Living Wage & Income Conference op 5 en 6 november in Rotterdam is ALIGN gepresenteerd. ALIGN is een guidance tool voor agri-food bedrijven. Een startpunt om gericht te werken aan het bieden van leefbaar inkomen/loon. Bekijk de ALIGN tool Het ALIGN-platform is een samenwerking tussen Fairfo...

Verstikt stof

- Het grasland bevond zich zo’n 7 meter onder de dijk waarop ik liep. Een stukje ingeklonken veenweide in het groene hart. Aan een slingerend weggetje lag een kaasboerderij verscholen. Een plaatje, perfect overeenkomend met het idyllische plattelandsbeeld uit mijn schooltijd. De kaaswinkel, verschoten houten wanden en ee...

Oktober 2019

Schuttelaar & Partners bestaat in 2020 25 jaar!

- 25 jaar waarin we samen met onze klanten en relaties werken aan een duurzame en gezonde samenleving. Dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Ter ere van ons 25-jarig bestaan organiseren we volgend jaar een Nieuwjaarscafe en een Alumni event, en ontwikkelen we een magazine met een terugblik op de afgelopen 25...

Maatschappelijk Café 'Speciaal kweken'

- Tijdens het Maatschappelijk Café ‘Speciaal Kweken’ op 15 november aanstaande gaan we in gesprek over het maken van menselijke embryo's voor onderzoek. Dit is nu niet toegestaan in Nederland. Moet dat veranderen? Of juist zo blijven? Menselijke embryo’s maken om er onderzoek mee te doen ('speciaal kweken')...

Hoe vertaal je voedseltransitie naar een verdienmodel

- Deze vraag stond centraal tijdens de workshop “Verdienmodellen voor voedseltransitie”, afgelopen vrijdag 11 oktober. Ruim 20 ondernemers, onderzoekers en overheidsinstanties deden mee aan deze workshop, welke georganiseerd was door Schuttelaar & Partners in het kader van de Dutch Food Week 2019.   Route voor voedseltr...

Twee initiatieven van Schuttelaar & Partners op Platform Kringlooplandbouw

- Als onderdeel van de visie op kringlooplandbouw van Minister Carola Schouten, heeft het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselvoorziening de website Platform voor Kringlooplandbouwgelanceerd, waarop de transitie naar kringlooplandbouw kan worden gevolgd. Op het platform staan verhalen van allerlei verschillende on...

Schuttelaar & Partners was op Springtij

- Suzanne van der Pijll heeft afgelopen week drie sessies met meestal rond de 50-60 deelnemers gemodereerd op Springtij, het duurzaamheid festival van Nederland. Op Terschelling kwamen de afgelopen dagen meer dan 600 mensen bij elkaar om met elkaar te discussiëren over duurzaamheid, voedsel, mobiliteit, klimaat en energi...

Dit was de Zuivelpak Ontbijtsessie 2019

- Vrijdag 13 september vond de 2e editie van de Zuivelpak Ontbijtsessie plaats bij Friesland Campina in Amersfoort. Deze sessie draaide om de recyclebaarheid van drankenkartons. De gaste...

September 2019

Onderzoek naar motivatie van bedrijven voor gezonde producten gepubliceerd

- Léon Jansen is betrokken als co-promotor bij onderzoek naar de motivatie van bedrijven om meer verantwoord te produceren. Zijn promovenda richt zich daarbij op motivaties en beïnvloedende factoren van voedselproducenten om gezondere producten te maken. Deze maand is hierover een publicatie uitgegeven in het wetenschapp...

De meeste mensen...

- Ik behoor tot die paar procent Nederlanders die nog nooit iets online hebben besteld. Dus toen ik het bol.com doosje in de hal zag liggen wilde ik gelijk naar mijn buurvrouw lopen. Het bleek toch om mijn huisadres te gaan. Gert was zijn belofte nagekomen. Zoals altijd. Twee dagen daarvoor zaten we te eten...

Smart Food Alliance in gesprek over duurzame vis bij W. Van der Zwan

- "Vis is een van de meest duurzame dierlijke eiwitbronnen... en het is nog lekker ook!" Dat was de hoofdboodschap op de Smart Food Alliance-bijeenkomst over vis bij W. Van der Zwan op donderdag 12 september jl. Om de wereld te voeden moeten we naar een meer duurzame eiwitbron. Vis is een gezonde, natuurlijke en betaalba...