Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Nieuws

Super-sociaal

- Onlangs waren we weer te gast bij Voedselbanken Nederland, dit keer in Arnhem. Tezamen met agrofoodbedrijven van de Smart Food Alliance bespraken we hoe we de Voedselbanken kunnen helpen aan reststromen van voedsel. En tegelijkertijd hoe we verspilling kunnen voorkomen. Voedselbank Arnhem  Ruim acht jaar geleden was...

November 2018

PLUS wint Kristalprijs voor transparant MVO-jaarverslag

- PLUS heeft met het MVO-Jaarverslag 2017 de Kristalprijs gewonnen. De Kristal wordt jaarlijks uitgereikt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en is de prijs voor het meest inspirerende voorbeeld van transparante MVO-verslaglegging. Dit jaar staat de openheid over ketenverantwoordelijkheid en transparanti...

BlocRice: Eerste blockchain rijst geoogst

- Vandaag werd de eerste rijst van het BlocRice project in Cambodja digitaal verhandeld tussen de boeren van de Reaksmei Landbouwcoöperatie en rijstexporteur SanoRice.

Marjolein van der Spiegel over het belang van algen in voeding

- In de november-editie van het magazine VMT schreef Marjolein van der Spiegel de bijdrage ‘Het belang van algen in voeding groeit’. ‘De Europese Commissie (EC) vroeg in 2016 de CEN, de Europese koepelorganisatie voor normen, om Europese normen voor algen en algenproducten te ontwikkelen. De coördinatie van deze opdrach...

Schuttelaar & Partners blij met zoveel aandacht voor gezonde voeding

- Het kabinet zet zich in voor gezondere voeding en een gezondere voedselomgeving. Dat blijkt uit het zojuist gepubliceerde Nationaal Preventieakkoord. Dat dit nodig is, is evident: in 2016 had bijna 14% van de Nederlandse kinderen en bijna de helft van de Nederlandse volwassenen overgewicht. Het is belangrijk om op zo v...

Nieuwe editie van het HEDRA magazine: circulaire innovatie bij drankenkartons

- Schuttelaar& Partners ontwikkelde onlangs deze nieuwe editie van het HEDRA magazine over circulaire innovatie bij drankenkartons.

Schuttelaar & Partners maakt voedselketens inzichtelijk voor het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL)

- Het CBL heeft Schuttelaar & Partners gevraagd om de voedselketen voor zes verschillende producten in kaart te brengen. Hiermee wordt de positie van de supermarkt in perspectief gezet ten opzichte van de andere schakels in de keten.

Haagse ondernemers bundelen krachten tijdens bijeenkomst Keurmerk Sociale Onderneming

- Schuttelaar & Partners stelt de mens centraal in haar beleid en is daarmee één van de trotse keurmerkhouders van het ‘Keurmerk Sociale Onderneming’ (KSO). Op dinsdag 30 oktober jl. organiseerde KSO bij Schuttelaar & Partners een bijeenkomst voor geïnteresseerden en leden van KSO-Nederland uit Den Haag en omstreken om m...

Smart Food Alliance in gesprek over de toekomst van Voedselbanken Nederland en voedselverspilling

- Op donderdag 1 november jl. vond de vierde Smart Food Alliance-bijeenkomst van 2018 plaats bij een bijzonder lid van de groep: Voedselbanken Nederland. De Smart Food Alliance bestaat uit ruim 30 veranderingsgezinde agrofoodbedrijven die zich inzetten voor een gezond, circulair en klimaatneutraal voedselsysteem voor een...

Zout en suiker in soepen kan verder omlaag

- De voedingswaarden van soepen die bij veel supermarkten in het schap staan, kunnen veel beter. Dit blijkt uit onderzoek dat Schuttelaar & Partners in het najaar van 2018 deed. Het adviesbureau onderzocht de zout- en suikergehaltes van 390 soepen die bij Albert Heijn, Jumbo en Hoogvliet te koop zijn. Hieruit blijken vee...

Marjolein van der Spiegel en Pascal Kuipers over de eiwittransitie

- In de november-editie van het magazine VMT schreven collega’s Marjolein van der Spiegel en Pascal Kuipers de bijdrage ‘Planten eten om de aarde te redden’. Deze bijdrage is een congresverslag van de Foodvalley Summit 'Proteins of the Future' in Ede, waarbij de boodschap was om meer plantaardige en minder dierl...

Club van Rome 50 jaar

- Club van Rome 50 jaar | Tijdrit met de Aarde Precies vijftig jaar geleden werd de ‘Club van Rome’ opgericht. Het rapport ‘Grenzen aan de Groei’ verscheen enkele jaren later en zorgde voor heftige commotie. In Nederland werd het boek uiterst succesvol gepromoot door Wouter van Dieren. Uiteindelijk zijn er wereldwijd 13...

Oktober 2018

Sea Sights Festival 2018: aan toekomstbeelden geen gebrek

- Van 19 tot en met 21 oktober spraken durfdenkers, visionairs, innovators, beleidsmakers, onderzoekers en burgers met elkaar over de toekomst van de kust. Over wat er moet blijven, wat er moet veranderen, en vooral hoe we dat op een duurzame manier voor elkaar gaan krijgen. Conclusie van deze eerste editie van het Sea S...

Schuttelaar & Partners aanwezig bij de lancering van de UNESCO Chair Global Health & Education!

- Afgelopen maanden heeft Schuttelaar & Partners meegewerkt aan de officiële lancering van de UNESCO Chair Global Health & Education (GHE). De UNESCO Chair GHE werd woensdag 10 oktober gelanceerd op het UNESCO hoofdkantoor in Parijs, waarbij Schuttelaar & Partners ook aanwezig was. De UNESCO Chair GHE is in het leven ge...

Schuttelaar & Partners geeft masterclass Voedseltransitie tijdens Dutch Agri Food Week in 2018

- Op vrijdag 12 oktober 2018 heeft Schuttelaar & Partners voor de eerste keer de masterclass Voedseltransitie gegeven in het kader van de Dutch Agri Food Week. De Week stond in het teken van ‘wat eten we nu en in 2050?’ Suzanne van der Pijll, managing partner bij Schuttelaar & Partners, lichtte de mogelijkheden voor de t...

Sea Sights Festival

- Het Sea Sights Festival is hét innovatiefestival aan en over de kust, de Noordzee en de toekomst van steden aan zee. Van 19 tot en met 21 oktober staan de boulevard en de Pier van Scheveningen in het teken van onze toekomst aan zee. Je kunt (gratis) deelnemen aan diverse onderdelen. Kijk voor meer info op www.seasights...

Smart Food Alliance reageert op de visie van minister Schouten

- Op 8 september jl. heeft minister Schouten haar visie op Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gepubliceerd. De Smart Food Alliance heeft hierop gereageerd met een position paper. Dit betreft een reactie om te komen tot de kringlooplandbouw. In het position paper staan een aantal punten die, volgens de Smart Food Allian...

Harry Kager over voedsel in de 21e eeuw

- De september-editie van het tijdschrift Milieu heeft als thema ‘Voedsel in de 21e eeuw’. Harry Kager schreef hiervoor de bijdrage ‘Biologische teelt: landbouwvorm met hoge pretenties’. ‘Biologische landbouw heeft zeker voordelen voor mens en milieu. Anders dan velen denken, leent deze landbouwvorm zich er echter niet...

Stronteigenwijs

- Wij Nederlanders zijn eigenwijs. En mogelijk de rest van de wereld ook, maar vooral wij Nederlanders. Als we ergens in geloven, dan is dat ook zo. Als anderen iets anders verkondigen dan accepteren we dat gewoon niet. Om overstag te gaan, moet er wel erg hard bewijs zijn om ons van ons geloof af te brengen. En hebben w...

Tijdrit met de Aarde

- Het rapport Grenzen aan de Groei van de Club van Rome, dat in maart 1972 officieel verscheen maar al in augustus 1971 uitlekte, zorgde wereldwijd voor veel commotie. De Club van Rome was een organisatie van onderzoekers en zakenmensen, die in april 1968 in Rome samenkwamen uit bezorgdheid over de 'kritieke situati...