Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Nieuws

Schuttelaar & Partners op Springtij

- Ook dit jaar is Schuttelaar & Partners aanwezig op het driedaagse duurzaamheidscongres Springtij. De negende editie van Springtij vindt plaats van 27 t/m 29 september op Terschelling. Springtij is een groeiende community van duurzame koplopers die met elkaar de koers bepalen, kennis delen en impact creëren. Jaarlijks...

Staatssecretaris Paul Blokhuis doet handreiking naar Gezond Uit en nodigt dagattracties uit mee te praten

- Met Gezond Uit gaan dagattracties aan de slag om bezoekers een leuk, lekker en gezond voedingsaanbod aan te bieden. Staatssecretaris Volksgezondheid, Welzijn en Sport Paul Blokhuis sprak tijdens het congres Gezond Uit in Apenheul zijn waardering uit over het initiatief: “Overgewicht onder kinderen is een groot probleem...

Smart Food Alliance in gesprek over verduurzaming van groenten & fruit bij Hessing Supervers

- Op woensdag 12 september j.l. vond de derde Smart Food Alliance bijeenkomst van 2018 plaats bij het groenten- en fruitverwerkingsbedrijf Hessing Supervers. 30 CEO’s en directieleden van middelgrote agrofoodbedrijven die zich zelfstandig en gezamenlijk inzetten voor een gezond, circulair en klimaatneutraal voedselsystee...

Leve de wetenschap (of toch niet?)

- De wetenschap levert steeds nieuwe inzichten op. In de meeste vakgebieden wordt dat met gejuich ontvangen, denk bijvoorbeeld aan nieuwe, snellere processoren voor je laptop en telefoon. In de voeding is dat echter anders. Over voeding weten we nog weinig. Dat is vreemd na al die jaren onderzoek, maar niet vreemd als j...

Consumptie van insecten schrikt veel mensen nog af

- In samenwerking met SAMR voerden wij een consumentenonderzoek uit onder 564 respondenten om de acceptatie van alternatieve eiwitbronnen in kaart te brengen. Léon Jansen schreef over de resultaten van dit onderzoek in de oktober-editie van het tijdschrift Voeding Nu.  ‘Het is beter voor het milieu en voor de gezondheid...

Steeds meer lokale vis op Scheveningse menukaart

- Steeds meer strandpaviljoens hebben één of meer Noordzeevissen op de menukaart staan. Dit blijkt uit het onderzoek dat Schuttelaar & Partners voor het derde jaar op rij uitvoerde in opdracht van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Meer dan de helft van de visgerechten die op Scheveningen worden aangeboden bestaan i...

Augustus 2018

Kromkommertijd

- Komkommertijd? Nou daar merken we bij ons op kantoor niets van. De droogte van deze zomer zorgt voor kromme komkommers, verkleurde paprika’s en tomaten met schoonheidsfoutjes. Hoe zorgen we dat deze prima producten niet op de composthoop belanden? Hoe zorgen we dat dit niet ten koste gaat van de toch al lage groentecon...

Juli 2018

Elk schoolkind uit Den Haag op zee

- Een spannende week ligt achter de rug. Tijdens het closing event van het WK Zeezeilen voor de kust van Scheveningen kregen de emoties alle ruimte. De kade stond vol enthousiaste zeilers en bezoekers. Het energieniveau in de menigte was hoog. Op de maten van ‘Sunny Days’ van Armin van Buuren mocht ik de winnende teams n...

Meld je aan voor de Masterclass MVO-verslaglegging

- Geïnteresseerd in de laatste trends in MVO-verslaglegging? Meld je nu aan voor de masterclass MVO-verslaglegging op donderdag 27 september.

Gesprek met mijn vader | 2. Crisiskind

- Deze column is - eindelijk - een vervolg op 'Gesprek met mijn vader: de ander' (25 mei 2018). Herinneringen aan een drie dagen durend gesprek met mijn al 70 jarige oude vader. Ingeleid met de vraag naar de drie belangrijkste positieve en negatieve ervaringen in zijn leven. Gedurende een gezamenlijke zeiltocht op mijn o...

Internationale SDG conference op 30 en 31 augustus

- Op 30 en 31 augustus organiseert Wageningen University & Research de internationale SDG conference 'Towards zero hunger: Partnerships for impact'

Experts van Schuttelaar op het Mega Makers Festival

- Lotje van de Poll en Lisa Don gaven op 10 juli tijdens het Mega Makers Festival van Voedselfamilies Zuid-Holland talloze praktische tips aan kleine voedselmakers afkomstig uit de provincie Zuid-Holland.

Lancering C&A Foundation website & jaarverslag

- De C&A Foundation heeft als missie om de fashionwereld te verduurzamen. In nauwe samenwerking met hen ontwikkelden wij de nieuwe C&A Foundation website. Wij waren verantwoordelijk voor design, technische realisatie en natuurlijk communicatieadvies. De website wordt toegepast als meertalig contentmarketingplatform en b...

Schuttelaar & Partners nu officiële partner van Dutch Agri Food Week 2018

- We zijn verheugd mede te delen dat Schuttelaar & Partners sinds vorige week officiële partner is van de Dutch Agri Food Week. Als partner ondersteunen we de organisatoren in communicatie- en PR-vraagstukken. Tijdens de vierde editie van Dutch Agri Food Week staat Nederland in het teken van de toekomst van ons eten. Va...

Léon Jansen over wetenschap versus emotie

- De mei-editie van Milieu heeft als thema 'Wetenschap versus emotie'. Léon schreef een bijdrage: Vechten tegen de bierkaai.

Juni 2018

Smart Food Alliance bezoekt topspeler in de veredelingswereld “KeyGene”

- Op donderdag 21 juni jl. vond de tweede Smart Food Alliance bijeenkomst van dit jaar plaats bij het veredelingsbedrijf KeyGene. De Smart Food Alliance bestaat uit CEO’s en directieleden van 30 middelgrote agrofoodbedrijven die zich inzetten voor een gezond, circulair en klimaatneutraal voedselsysteem. De komende tijd w...

Burgemeester Den Haag neemt eerste exemplaar boek ‘Noordzeevis uit Scheveningen’ in ontvangst

- Veel mensen eten zalm of tonijn, maar waarom niet een keer een wijting of een rode poon? Afgelopen woensdag heeft Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag, het boek ‘Noordzeevis uit Scheveningen; Scheveningens trots in verhalen en recepten’ in ontvangst genomen. Het boek is gemaakt in opdracht van Stichting Noordzeevi...

Transparant communiceren doe je zo

- De voedingsmiddelensector lijkt de hoop te vestigen op radicale transparantie om het consumentenvertrouwen te herstellen. Met totale openheid zou de waarheid de perceptie weer kunnen bijsturen. Het is nog maar de vraag of dit helpt en voor wie je dit doet. VMT vroeg aan Ad Nagelkerke en Suzanne van der Pijll van Schutt...

Uitnodiging Congres Gezond Uit

- Steeds meer Nederlanders willen kiezen voor een gezonde lunch tijdens een dagje uit. Tegelijkertijd blijft het aanbod vaak nog achter, met name gezonde en lekkere opties voor kinderen. Voor dagattracties maar ook voor producenten, cateraars en leveranciers biedt dit een mooie businesskans. Hoe kunnen we het gezonde voe...

Magazine West in gesprek met Schuttelaar

- West. is een communicatiemiddel van de VNO-NCW West en verschijnt 6 keer per jaar in print en minimaal 6 keer per jaar als digitaal magazine. Het medium biedt ondernemers, beleidsmakers, politici en journalisten informatie over actuele ontwikkelingen in het bedrijfsleven in Noord- en Zuid-Holland. In de meest recente u...