Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Nieuws

Maatschappelijk Café 'Speciaal kweken'

- Tijdens het Maatschappelijk Café ‘Speciaal Kweken’ op 15 november aanstaande gaan we in gesprek over het maken van menselijke embryo's voor onderzoek. Dit is nu niet toegestaan in Nederland. Moet dat veranderen? Of juist zo blijven? Menselijke embryo’s maken om er onderzoek mee te doen ('speciaal kweken')...

Hoe vertaal je voedseltransitie naar een verdienmodel

- Deze vraag stond centraal tijdens de workshop “Verdienmodellen voor voedseltransitie”, afgelopen vrijdag 11 oktober. Ruim 20 ondernemers, onderzoekers en overheidsinstanties deden mee aan deze workshop, welke georganiseerd was door Schuttelaar & Partners in het kader van de Dutch Food Week 2019.   Route voor voedseltr...

Dit was de Zuivelpak Ontbijtsessie 2019

- Vrijdag 13 september vond de 2e editie van de Zuivelpak Ontbijtsessie plaats bij Friesland Campina in Amersfoort. Deze sessie draaide om de recyclebaarheid van drankenkartons. De gaste...

Schuttelaar & Partners was op Springtij

- Suzanne van der Pijll heeft afgelopen week drie sessies met meestal rond de 50-60 deelnemers gemodereerd op Springtij, het duurzaamheid festival van Nederland. Op Terschelling kwamen de afgelopen dagen meer dan 600 mensen bij elkaar om met elkaar te discussiëren over duurzaamheid, voedsel, mobiliteit, klimaat en energi...

Twee initiatieven van Schuttelaar & Partners op Platform Kringlooplandbouw

- Als onderdeel van de visie op kringlooplandbouw van Minister Carola Schouten, heeft het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselvoorziening de website Platform voor Kringlooplandbouwgelanceerd, waarop de transitie naar kringlooplandbouw kan worden gevolgd. Op het platform staan verhalen van allerlei verschillende on...

September 2019

Onderzoek naar motivatie van bedrijven voor gezonde producten gepubliceerd

- Léon Jansen is betrokken als co-promotor bij onderzoek naar de motivatie van bedrijven om meer verantwoord te produceren. Zijn promovenda richt zich daarbij op motivaties en beïnvloedende factoren van voedselproducenten om gezondere producten te maken. Deze maand is hierover een publicatie uitgegeven in het wetenschapp...

De meeste mensen...

- Ik behoor tot die paar procent Nederlanders die nog nooit iets online hebben besteld. Dus toen ik het bol.com doosje in de hal zag liggen wilde ik gelijk naar mijn buurvrouw lopen. Het bleek toch om mijn huisadres te gaan. Gert was zijn belofte nagekomen. Zoals altijd. Twee dagen daarvoor zaten we te eten...

Smart Food Alliance in gesprek over duurzame vis bij W. Van der Zwan

- "Vis is een van de meest duurzame dierlijke eiwitbronnen... en het is nog lekker ook!" Dat was de hoofdboodschap op de Smart Food Alliance-bijeenkomst over vis bij W. Van der Zwan op donderdag 12 september jl. Om de wereld te voeden moeten we naar een meer duurzame eiwitbron. Vis is een gezonde, natuurlijke en betaalba...

Workshop ‘Verdienmodellen voor duurzaam, gezond en eerlijk voedsel’

- Omslag naar een maatschappij waarin duurzaam, gezond en eerlijk voedsel de norm is, is alleen mogelijk als ondernemers hier toekomst in zien. Succesvolle ondernemers in voedseltransitie denken anders na over verdienmodellen, over hun waardepropositie en hoe zij innovatie kunnen inzetten in hun bedrijf.  In het kader v...

In 2020 vijftig dagattracties aangesloten bij Gezond Uit

- Dat was de boodschap van Paul Blokhuis tijdens het tweede nationale congres Gezond Uit. Met Gezond Uit gaan dagattracties aan de slag om bezoekers leuke, lekkere en gezonde voeding te bieden. Tijdens het congres kwamen pretparken, dierentuinen, musea, voedselproducenten en leveranciers bij elkaar om kennis en informati...

Nederland onbekend met recyclebaarheid van blik

- Twee derde van de Nederlanders weet niet dat blik eindeloos recyclebaar is, terwijl 59% een recyclebare verpakking wél heel belangrijk vindt. Dit blijkt uit het nieuwe consumentenonderzoek dat wij in samenwerking met SAMR Marktvinders in opdracht van Bonduelle hebben uitgevoerd.   96% van alle stalen blikjes wordt d...

Schuttelaar & Partners is aanwezig op Springtij

- Ook dit jaar heeft Suzanne van der Pijll weer een actieve rol op Springtij. Het duurzaamheidsfestival op Terschelling. Suzanne is moderator bij drie sessie over het voedselsysteem. Het huidige landbouw- en voedselsysteem is van levensbelang, maar staat onder druk van verschillende factoren. Er wordt geëxperimenteerd m...

Save the date: evenement voor young professionals over energietransitie

- Het klimaatakkoord is gepresenteerd en dit gaat uiteindelijk vooral de jonge generatie aan: zij gaan er mee aan de slag! Het plaatsen van meer windmolens, zonnepanelen, de overstap naar schoon vervoer en het verduurzamen van woningen gaan veel impact hebben op het dagelijks leven. Hoe krijgen we heel Nederland mee met...

Augustus 2019

De Zuivelpakontbijtsessie

- De duurzame weg van het zuivelpak zet door Wat zijn de laatste ontwikkelingen in de recycling? Hoe komen we dichterbij circulair verpakken? Wat is daarin de rol van de overheid en de politiek? Een greep uit de onderwerpen die tijdens de 2e ontbijtsessie van zuivelpak aan bod komen. Suzanne van der Pijl zal als dagvoo...

Zomer 'column' - Overgave en overgeven

- Je hebt van die woorden die in zichzelf een wonderlijke contradictie vormen en daardoor iets spannends in zich meedragen. In dit geval het woord overgave. Dat geeft het zeezeil gevoel aardig weer. Mijn vakantie werd ingevuld met het varen van de Scheveningen 500. Een zeilrace van minimaal 500 mijl naar St. Malo aan de...

Het belang van een netwerk in de energietransitie

- Gisteren zag ik een reclame- met de slogan Alleen ga je sneller, samen kom je verder. En ik dacht meteen dat spreekt toch voor zich? Tegelijkertijd deed deze tegeltjeswijsheid me ook  denken aan een onderzoek waaruit bleek dat het toch lang niet zo vanzelfsprekend is om de samenwerking te zoeken.   In opdracht van de...

Energietransitie: participatie betekent niet automatisch draagvlak

- ‘Hoe kunnen we zorgen dat de inwoners van onze gemeente participeren in de energietransitie?’ Deze vraag wordt mij en mijn collega’s regelmatig gesteld. Een ontwerpvraag, wat mij betreft. Je vraagt inwoners immers om lokaal beleid mede vorm te geven. En dat is goed, want zo sluit het beleid aan bij wat inwoners nodig h...

Tweedaagse debattraining voor agrifood professionals - najaar 2019

- De geloofwaardigheid en de overtuigingskracht van de deskundige is niet meer vanzelfsprekend. Wetenschappelijk bewijs of redelijkheid is vaak niet genoeg om te overtuigen.  Hoe ga je actief de dialoog aan met je publiek? Hoe maak je het publiek deelgenoot van je kennis en dilemma’s? Hoe zorg je ervoor dat je niet alle...

Juli 2019

Waterschappen als trekker van de energietransitie?

- Water en energie, waar denk je dan aan? “Stuwdam voor elektriciteit” of “aquarobic voor senioren” zijn enkele antwoorden die ik van willekeurige passanten krijg. Maar wist je dat er meer energie in water zit dan je in eerste instantie dacht? Dat is goed nieuws als we kijken naar de klimaatdoelstellingen waarin Nederla...

Wat is het aankoopeffect van een voedselkeuzelogo?

- Een team van onderzoekers van de Universiteit van Kopenhagen heeft samen met onze collega Léon Jansen onderzoek gedaan naar het effect van de introductie van het Ik Kies Bewust-logo op aankopen van huishoudens in Nederland. In vijf productgroepen werden aanzienlijke effecten op de verkoop aangetoond. Hiermee is aangeto...