Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Nieuws

EU-voedselstrategie: ''innovatief, maar ook veel van hetzelfde''

- Door Casper Zulim de Swarte Afgelopen woensdag kwam de Europese Commissie met haar langverwachte strategie voor duurzaam en gezond voedsel: de Farm to Fork-strategie. Bij dit soort grote Europese strategieën zijn de verwachtingen altijd hooggespannen met een focus op een doorbraak. In de praktijk is het vaak oude wijn...

Webinar: de invloed van Corona op de Haagse horeca en visserij

- De Coronacrisis heeft veel invloed op de horeca en de visserijsector van Den Haag. Aankomende maandag (25 mei) organiseert Stichting Noordzeevis uit Scheveningen een webinar waarin verschillende Haagse ondernemers en een panel hierover het gesprek aangaan. Ook zal wethouder Saskia Bruines in het webinar de Haagse onder...

Schuttelaar & Partners en Beeld en Geluid organiseren livestream events

- Schuttelaar & Partners gaat in samenwerking met Beeld en Geluid Den Haag en Objektiv events organiseren via Youtube livestreams. Groeiende vraag naar livestreams Veel organisaties zoeken in coronatijd naar passende oplossingen om contact te houden met hun achterban en om nieuwe doelgroepen aan te boren. De vraag naar...

Aanpassingen nodig voor Nutri-Score invoering in Nederland

- Duidelijke labels op verpakkingen kunnen consumenten helpen gezonder te kiezen en sporen producenten aan om hun productsamenstelling te verbeteren. Het Ministerie van VWS overweegt het van oorsprong Franse Nutri-Score label in te voeren, als de criteria ervan meer in lijn worden gebracht met de Nederlandse voedseladvie...

Nieuwe vergezichten

-   De corona-epidemie hakt hard in de economie. Verschillende sectoren hebben het extra zwaar te verduren, vooral diegene waarbij veel en nauw menselijk contact een rol speelt (bijvoorbeeld horeca, fysiotherapie en de kapper) en sectoren die het moeten hebben van internationale handel (voedsel- en sierteelt). Wat heeft...

Hoop deel 3 | Lichtpuntjes in crisistijd

- ‘Wat kijk je vrolijk’. Via Teams coach ik CrowdAboutNow, het leukste crowdfundingbedrijf dat ik ken. Een aanzienlijk deel van de lokale bierbrouwers is door CAN gecrowdfund. Een sector die in corona-tijd duidelijk in de verkeerde hoek zit. Hun afzet richting horeca is grotendeels stilgevallen. Vandaar dat we elke twee...

April 2020

Claims voor weerstand tegen virus zijn misleidend en verboden

-   Ondanks de publiekswaarschuwing van de NVWA hierover, hoef je niet lang te zoeken om op internet een ‘antiviraal’ supplement of kruidenpreparaat te vinden. Zo’n middel zou natuurlijk juist nu uitkomst bieden ter bescherming tegen het coronavirus. Dat is misleidend en verboden. Zo springt de Internationale verenigin...

Webinar invloed coronavirus op Noordzeevissector

- Het zijn op z'n zachtst gezegd bijzondere tijden. De horeca, groothandel en agrarische sector, waaronder de visserij, worden hard getroffen door de coronacrisis. Deze bedrijven vormen de kern van de ambassadeurs van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. De stichting organiseert regelmatig bijeenkomsten voor deze...

Criteria per productgroep van een voedselkeuzelogo sturen productinnovatie

- Voedselkeuzelogo’s kunnen consumenten helpen gezonder te kiezen en sporen producenten aan om hun productsamenstelling te verbeteren. Onze collega Léon Jansen onderzocht samen met de Universiteit Wageningen het effect van veranderingen in de productcriteria op productinnovatie. De resultaten van dit onderzoek zijn deze...

Veel aandacht voor MVO in het jaarverslag van PLUS

- PLUS heeft het financieel jaarverslag 2019 gepubliceerd met daarin opnieuw veel aandacht voor MVO. Schuttelaar & Partners ondersteunt PLUS bij het schrijven van het MVO-jaarverslag. In het jaarverslag wordt ingezoomd op activiteiten en resultaten die PLUS in 2019 heeft behaald op de meest materiële onderwerpen. Marlij...

S&P organiseert eerste webinar Plastic Pact NL

- Ruim 100 deelnemers hebben op donderdag 16 april gekeken naar het webinar van Plastic Pact NL, gerealiseerd door Schuttelaar & Partners in opdracht van het Ministerie van IenW. Managing Partner Suzanne van der Pijll was moderator van het webinar en leidde het gesprek vanuit de studio van Beeld en Geluid Den Haag. 4 we...

Zuivelpak: verspilling van zuivel is niet nodig!

-   Wanneer je in de supermarkt loopt, zijn soms lege schappen zichtbaar. Er is flink wat gehamsterd. Hamsteren in zuivel is echter niet nodig. FrieslandCampina-woordvoerder Jan-Willem ter Avest gaf aan dat zowel bij boeren als op de productielocaties alles doorloopt, ook in deze lastige tijd. Hierdoor wordt ervoor gezo...

Driedubbele les nederigheid

-   Deze column is gepubliceerd op de Online Nieuwe Businessagenda van MVO Nederland. Wederom een nieuwe twee weken in isolement verstreken. Nog steeds werkend thuis. Rondjes hardlopen met mijn zoon, genieten van de vogels in de tuin en onze groene wijk. Tijd om na te denken en goed te observeren. Als je buiten om je h...

Materiality Scan als basis voor helder duurzaamheidsbeleid

- Veel organisaties dragen bij aan een duurzamere wereld en leggen daarover verantwoording af. “De manier waarop zij in hun rapportage hun invloed in kaart brengen, kan eenduidiger en transparanter”, zegt Bram Ueffing, Lead Developer Online Tools bij Schuttelaar & Partners. “Daarvoor hebben wij de Materiality Scan ontwik...

Nieuw kookboek Noordzeevis uit Scheveningen

- Het tweede kookboek van Noordzeevis uit Scheveningen is nu te koop. Noreen ter Beke, Paul Einerhand en Suzanne van der Pijll laten jongeren door middel van heerlijke gerechten kennismaken met vis uit eigen zee. De recepten zijn ontwikkeld samen met studenten van ROC Mondriaan en SVO vakopleiding Food.   Verse vangst...

Hoop | Deel 2

-   Weer twee weken in isolement verstreken. Al die tijd thuis. Het is nog vreemd, onthecht. Werken van call naar call. Het voelt kaal mijn netwerk en collega’s niet fysiek te ontmoeten. Het werk is nu als ‘Lubach’ of ‘Dit was het Nieuws’ zonder publiek. Het mist wat swung. Dit moeten we veranderen. Maar dat is iets voo...

Maart 2020

Genieten van biodiversiteit in Corona-tijd

- Nu een groot deel van Nederland thuiswerkt en we afstand houden van elkaar, lijkt het soms moeilijk om van de natuur en biodiversiteit om ons heen te genieten. Maar quarantaine en biodiversiteit gaan goed samen! Hieronder lees je vijf eenvoudige tips om tóch te kunnen genieten van de lente en biodiversiteit, want de na...

MVO-beleid PLUS wint opnieuw titel Meest Verantwoorde Supermarkt

- PLUS is voor de 6e keer op rij verkozen tot de ‘Meest Verantwoorde Supermarkt’ van Nederland. “We feliciteren PLUS met deze bijzondere prestatie”, zegt Managing Partner Suzanne van der Pijll. Schuttelaar & Partners ondersteunt PLUS al jarenlang met haar MVO-beleid en de bijbehorende doelstellingen en strategie.   In...

Voedsel en voedselpatronen in het post-Corona tijdperk

- Een crisis verandert ons voedselpatroon. Als ik naar de lege schappen in de supermarkten kijk, leeft Nederland de komende weken op pasta met saus uit een potje, pannenkoeken en soep uit blik. Maar straks, als Nederland het normale leven weer oppakt, hoe eten we dan? Na de eerste dagen crisis zien we een aantal patrone...

Hoop

- Zondag 22 maart, de mooiste zondagochtend in jaren. Vroege Vogels, een strak blauwe lucht. Ik ben 4 kilo kwijt. Bezorgd. Begin weer een beetje op streefgewicht te komen. Elke dag even een wandeling langs de zee, door ons groene wijkje. Maar het kost moeite mijn gedachten strak te houden. Uitzonderlijk Krap een maand...