Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Campagne ‘zuivelpak bestaat uit natuurlijke grondstoffen’.

Een divers team van Schuttelaar & Partners werkt al geruime tijd aan de ontwikkeling van een consumentencampagne met twee verschillende thema’s: voedselverspilling en natuurlijke grondstoffen. Momenteel loopt de tweede ‘flight’, over de grondstoffen van een zuivelpak. Door middel van allerlei ludieke uitingen, een ‘levend zuivelpak’ en het gebruik van social media is de consument zich nu beter bewust van de duurzame aspecten van drankenkartons.

Dat het zuivelpak steeds duurzamer wordt willen de zuivelfabrikanten en supermarktbranche duidelijk maken aan de consument. Steeds meer zuivelpakken worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen in plaats van fossiele grondstoffen en bevorderen een circulaire economie. Het milieu profiteert hier ook van en de CO2-foorprint is inmiddels 20% lager dan voorheen.

De belangrijkste grondstof voor zuivelpakken is hout. Het hout dat gebruikt wordt voor het karton van het zuivelpak draagt het FSC-keurmerk en staat garant voor verantwoord bosbeheer. Voor de productie van de overige delen van het pak, zoals de plastic binnenlaag (PE) en de dop wordt steeds vaker gebruik gemaakt van organische reststromen, zoals de oneetbare delen van planten. Qua eigenschappen is dit materiaal net zo sterk, hygiënisch en luchtdicht als ander plastic.

De commercial ‘zuivelpak bestaat uit natuurlijke grondstoffen’ is op TV en Youtube te zien en wordt ondersteund door een Facebookcampagne en een informatieve site www.zuivelpak.nl


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Patrick Reijnen