Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Fipronil…what’s next? Doe nu de APK voor crisiscommunicatie

Never a dull moment voor de voedingsmiddelensector. Deze zomer stond in het teken van eieren waar het insecticide fipronil in zat. Alhoewel de aandacht vooral uitging naar de voedselveiligheidsautoriteiten en de primaire sector, is ook de voedingsmiddelenindustrie getroffen. De reputatie van de sector staat weer ter discussie.

Een kleine foutje of zelfs een gerucht kan met de sociale media razendsnel escaleren tot een mediastorm. Veel organisaties blijken totaal niet voorbereid op een dergelijke crisis. En dat geldt zeker niet alleen voor de voedingsmiddelensector, maar voor alle sectoren. Bij Schuttelaar & Partners doen we al meer dan vijftien jaar crisiscommunicatie: van strategie tot uitvoering. Deze kennis hebben we gebundeld in onze ‘Crisis Check’. Twee adviseurs voeren een audit uit van de crisiscompetenties. Binnen een dag weet u waar uw organisatie staat. Zorg voor de storm dat uw schip op orde is, en stuur Alexander of Ad een berichtje.

Een Crisis Check geeft u antwoord op de volgende vragen:

  • Wat zijn de belangrijkste issues rond mijn organisatie?
  • Welke partijen zijn daarbij van belang?
  • Is mijn crisisprocedure op orde?
  • Zijn mijn crisisteam en woordvoerders getraind?
  • Is mijn monitoringssysteem op orde?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ad Nagelkerke