Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Burgemeester Den Haag neemt eerste exemplaar boek ‘Noordzeevis uit Scheveningen’ in ontvangst

Veel mensen eten zalm of tonijn, maar waarom niet een keer een wijting of een rode poon? Afgelopen woensdag heeft Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag, het boek ‘Noordzeevis uit Scheveningen; Scheveningens trots in verhalen en recepten’ in ontvangst genomen. Het boek is gemaakt in opdracht van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen om Nederlanders kennis te laten maken met bekende en minder bekende vissen uit eigen zee en zo veel meer mensen te laten genieten van deze vissen.

Scheveningens trots in verhalen en recepten

In het boek vertellen twintig prominente Hagenaars en Scheveningers, waaronder cabaretier Sjaak Bral, chefkok Robert Siedenburg en voormalig wethouder Karsten Kleijn, over hun link met Scheveningen en vis. Suzanne van der Pijll, bestuurslid stichting Noordzeevis uit Scheveningen en één van de makers van het boek: ‘Met dit boek laten we jong en oud kennis maken met de veelzijdigheid van de vis die de Noordzee biedt. We willen mensen inspireren om in het restaurant of bij de viswinkel ook eens een visje te bestellen uit eigen Noordzee. Een keer wat anders en een lekkere en lokale keuze.’

Oog voor onze eigen lokale producten

Burgemeester Pauline Krikke nam het eerste exemplaar van het boek in ontvangst: ‘Een mooi initiatief. Ik vind het belangrijk dat we oog hebben voor onze eigen producten. Dat zie ik op steeds meer plekken in de stad, hartstikke goed. Bovendien stimuleren we hiermee de lokale economie. Visserij is traditioneel de sterkste sector van Scheveningen en biedt banen aan 2500 mensen. Ik kom graag en vaak op Scheveningen en de band met de zee en de visserij voel je iedere keer opnieuw. Bij verschillende werkbezoeken aan de Visafslag heb ik ook gezien en ervaren hoe toegewijd de ondernemers en werknemers hun werk doen. Het zou mooi zijn als we de concurrentiepositie de komende jaren verder kunnen verstevigen’.

Burgemeester Pauline Krikke krijgt het eerste boek uitgereikt door Suzanne van der Pijll en Paul Einerhand, Community Manager Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

 

Meer Noordzeevis uit Scheveningen op de menukaart

Vissen als makreel, schol en wijting worden in Scheveningen bijna dagelijks aangeboden. Veel van deze vers gevangen Noordzeevis gaat vanaf de haven van Scheveningen direct naar het buitenland. Het doel van stichting Noordzeevis uit Scheveningen is om meer mensen te laten genieten van onze eigen vis uit de Noordzee. Verser kan het niet.

Fotografie Noordzeevis te zien in de Schouwburg

Het boek is te bestellen via www.noordzeevisuitscheveningen.nl/kookboek. De fotografie uit het boek is tot en met 7 juli te zien in de Koninklijke Schouwburg en zal in de maanden augustus en september te zien zijn op de boulevard van Scheveningen.


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suzanne van der Pijll