Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

BlocRice: Eerste blockchain rijst geoogst

Vandaag werd de eerste rijst van het BlocRice project in Cambodja digitaal verhandeld tussen de boeren van de Reaksmei Landbouwcoöperatie en rijstexporteur AmruRice. De oogst wordt door de boer zelf geregistreerd en wisselt vervolgens digitaal van eigendom — van boer, via de coöperatie, naar AmruRice.

Er volgen nog een flink aantal stappen, waarbij de rijst zijn eindbestemming vindt als rijstwafels in de hand van de consument. Dan kan je zelf checken of de boer die aan het begin stond van jouw rijstwafel correct en op tijd betaald is. En zie je de reis — van de rijst — door de keten.

Over BlocRice

Samen met Oxfam Novib, rijstwafelproducent SanoRice, rijstexporteur AmruRice en Reaksmei Landbouwcoöperatie werken wij aan het opzetten van een blockchain-applicatie: BlocRice. Met dit project willen wij de positie van biologische rijstboeren in het Cambodjaanse dorp Reaksmei versterken. De blockchain-applicatie zorgt voor een transparante aanvoerketen en draagt bij aan eerlijke betaling voor de rijstboeren, zodat zij hun levenspeil kunnen verhogen.

Lees meer over BlocRice

Fotografie: Rogier Verschoor


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tijmen de Vries