Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Schuttelaar & Partners maakt voedselketens inzichtelijk voor het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL)

Het CBL heeft Schuttelaar & Partners gevraagd om de voedselketen voor zes verschillende producten in kaart te brengen. Hiermee wordt de positie van de supermarkt in perspectief gezet ten opzichte van de andere schakels in de keten.

Inzichtelijke voedselketens
Dat het voedselsysteem complex is, wordt duidelijk uit de zes visualisaties van de appel-, eier-, tomaten-, uien-, varkens-, en zuivelketen. De voedselketens zijn grotendeels onder te verdelen in vijf hoofdschakels, namelijk productie, verwerking, levensmiddelenindustrie, afzetkanalen en consumenten. Per keten zijn er specifieke spelers te onderscheiden en verschillen de volumes van de productstromen.

Sankey-diagrammen
Schuttelaar & Partners heeft Sankey-diagrammen gebruikt om de schakels en volumes van de productstromen in de keten weer te geven. Deze visualisatie leent zich ervoor om te laten zien welke productstromen het systeem in- en uitgaan. De aandelen van de schakels in de keten worden hiermee in het perspectief gezet.

Over het CBL
Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) behartigt de belangen van de supermarktbranche en foodservicebedrijven in Nederland. Bij het CBL zijn 25 bedrijven aangesloten. Lees hier het persbericht van het CBL ‘Supermarkten belangrijk in de keten, maar niet allesbepalend


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suzanne van der Pijll