Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Maatschappelijk Café 'Speciaal kweken'

Tijdens het Maatschappelijk Café ‘Speciaal Kweken’ op 15 november aanstaande gaan we in gesprek over het maken van menselijke embryo's voor onderzoek. Dit is nu niet toegestaan in Nederland. Moet dat veranderen? Of juist zo blijven?

Menselijke embryo’s maken om er onderzoek mee te doen ('speciaal kweken') kan bijvoorbeeld bijdragen aan het verbeteren van IVF-procedures. Tegelijk zijn embryo’s een vroege vorm van leven, waar niet lichtzinnig mee omgesprongen moet worden. Hoe wegen we dit af?

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is benieuwd naar jouw mening! Daarom opent minister Hugo de Jonge het Maatschappelijk Café op 15 november. Voor deze bijeenkomst zijn mensen uit alle lagen van de samenleving uitgenodigd om de dialoog over speciaal kweken aan te gaan. Het doel is om op een respectvolle manier van gedachten te wisselen over dit thema. 


Meer informatie en inschrijven
  


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pieter van Kuilenburg