Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Webinar invloed coronavirus op Noordzeevissector

Het zijn op z'n zachtst gezegd bijzondere tijden. De horeca, groothandel en agrarische sector, waaronder de visserij, worden hard getroffen door de coronacrisis. Deze bedrijven vormen de kern van de ambassadeurs van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. De stichting organiseert regelmatig bijeenkomsten voor deze community. Om in deze tijd de bijeenkomsten toch door te laten gaan, is besloten om samen met Schuttelaar & Partners en Objektiv een online webinar te organiseren.

Hart onder de riem

In het webinar vertelt voorzitter Matthijs den Heijer over de meest recente activiteiten van stichting Noordzeevis en doet hij ook een boekje open over de gevolgen van het coronavirus voor garnalengroothandel W.G. den Heijer & Zn. Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau licht toe hoe zij met de campagne 'Zorg een beetje voor elkaar' alle zeilen bijzetten om de visserijsector een hart onder de riem te steken en tegelijkertijd gehoor geven aan de oproep van het kabinet.

Panel aan het woord

Een panel van ondernemers uit Scheveningen laat de impact die het coronavirus op hun organisatie heeft zien en vertelt hoe zij hiermee omgaan. Zo ziet cateraar Hof Catering de omzet met 100% dalen omdat zij voornamelijk bedrijfs-restaurants en cateringklussen doen. Rederij W. van der Zwan maakt zich zorgen om de 1,5 meter regels die streng gehanteerd moeten worden; op een visserskotter is nu eenmaal geen ruimte om die afstand te kunnen waarborgen. En restaurant Greens ervaart soortgelijke problemen in de keuken, gepaard met een teruglopende omzet. 

Cijfers

Samen met Wageningen Economic Research wordt er gekeken naar de impact van het coronavirus op de aanvoer en de prijsvorming van verse Noordzeevis. Vooral de prijzen van platvis staan sterk onder druk. Tarbot is het sterkst in prijs gedaald, en ook tong en griet gaan een stuk goedkoper over de toonbank. 

Kookboek Noordzeevis uit Scheveningen

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft een kookboek ontwikkeld voor jongeren. Deze doelgroep eet weinig vis in vergelijking met ouderen. Tijdens het webinar maakt de stichting gebruik van de gelegenheid om het harde werk dat eraan voorafgegaan is te presenteren aan de aanwezigen.

Bekijk hier het volledige webinar:

Ook een webinar organiseren? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie. 


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Einerhand