Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Marcel Schuttelaar juryvoorzitter Avebe Student Challenge

Ruim 60 Nederlandse studenten gaven gehoor aan de oproep van Avebe om de fabriek van de toekomst te ontwerpen. De opdracht voor de Student Challenge ter ere van het 100 jaar bestaan van Avebe was uitdagend: wat als je een fabriek voor Avebe helemaal opnieuw mocht bouwen? Welke technieken zou je dan toepassen om de ingrediënten uit de aardappel maximaal tot waarde te brengen, met minimale inzet van energie, water en chemie?

Een deskundige jury, onder voorzitterschap van Marcel Schuttelaar, beoordeelde de inzendingen. Vijf mochten hun voorstel pitchen. Het niveau van de studenten heeft indruk gemaakt. Tijdens de grote finale op 7 februari stemde het publiek mee om de uiteindelijke winnaar te kiezen. De studenten uit het winnende team ontvangen allen een jaar collegegeld.

Daarnaast hield Marcel een key note speech over de komende 10 jaar en de uitdagingen voor Avebe. Hij concludeerde dat het komend decennium een ‘tipping point decennium’ is. Voor de studenten een bijzondere periode om mee te maken dus, waarin met name hun kennis evident is.


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marcel Schuttelaar