Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Maatschappelijk verantwoorde supply chains via ALIGN

Onder agri-foodbedrijven groeit de behoefte om leefbaar loon en leefbaar inkomen in hun internationale en vaak complexe leverketens zeker te stellen. Bedrijven die daadwerkelijk stappen willen zetten om leefbaar loon voor arbeiders en leefbaar inkomen voor boeren te verbeteren, kunnen vanaf nu ALIGN gebruiken. Schuttelaar & Partners ontwikkelde hiervoor het technische opzet van de website en de vormgeving.

Het ALIGN-platform is een samenwerkingsverband van Fairfood, Hivos, Rainforest Alliance en het Duitse GIZ (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit). Deze NGO’s voelen de noodzaak van bundeling van bestaande initiatieven om leefbaar loon en inkomen te verbeterenf om zo samen meer te bereiken. Vandaar de naam ALIGN voor dit hulpmiddel dat bedrijven helpt door het verstrekken van informatie en ondersteuning om hun inspanningen om maatschappelijk verntwoorden leverketens te versnellen.

Een community bouwen

ALIGN was aanvankelijk gepresenteerd in november 2019 tijdens de International Living Wage & Income Conference in Rotterdam. Na verschillende aanpassingen is het hulpmiddel nu officieel gelanceerd en klaar voor gebruik door bedrijven die stapsgewijs de lonen en inkomens van arbeiders en leveranciers vooraan in hun leverketens willen verbeteren. “Een belangrijke verbetering is de Resource Library die actuele informatie en relevante contacten per land en per gewas verstrekt”, zegt Bram Ueffing, lead developer online tools bij Schuttelaar & Partners. “ALIGN stelt gebruikers ook in staat om via een toegankelijk online formulier eigen initiatieven hieraan toe te voegen. Op deze manier bouwt dit hulpmiddel aan een sterke community om leefbaar loon en leefbaar inkomen te ondersteunen.”

ALIGN is klaar voor gebruik

Bouw begrip, schat het risico in en onderneem actie (build understanding, assess risk, take action) zijn de drie stappen die de gebruikers van ALIGN zetten. Het hulpmiddel biedt inspiratie door bij elke stap aansprekende praktijkvoorbeelden te delen, zodat bedrijven worden geholpen om samenwerkingsverbanden aan te gaan om het hardnekkige probleem van leefbaar loon en leefbaar inkomen in hun leverketens op te lossen. “Als ontwikkelaar van het ALIGN Platform nodigen we het bedrijfsleven van harte uit om dit hulpmiddel te gebruiken”, zegt Tijmen de Vries, strategic consultant bij Schuttelaar & Partners. “ALIGN is klaar voor gebruik, dus ga ermee aan de slag en maak samen het verschil!”


Meer weten?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bram Ueffing