Meld je aan voor de Kennisweek Food!
Van 16 tot 20 juni organiseert Schuttelaar & Partners iedere dag tussen 12 en 13 uur een prikkelend webinar over de transitie naar een duurzaam en gezond voedselsysteem tijdens de lunch! In dit artikel lees je over de verschillende onderwerpen per webinar. Je kunt je aanmelden via de link!
Meld je aan voor de volgende webinars:
- Communiceren over voedseltransitie in een gepolariseerde samenleving
- Kansen voor gezonde en duurzame voedingsinnovaties
- Biologisch heeft de toekomst
- Op weg naar duurzamere zuivel
- Hoe verpakken we ons voedsel in 2030 en daarna? De impact van de PPWR
Lees hieronder wat per webinar aanbod komt:
Communiceren over voedseltransitie in een gepolariseerde samenleving
Datum: 16 juni 2025 | Tijd: 12:00 - 13:00 uur
In discussies over minder vlees, duurzame keuzes en gezondheid vliegen de standpunten je om de oren. Polarisatie is aan de orde van de dag: vóór of tégen, zwart of wit. Maar hoe communiceer je effectief in zo’n gepolariseerde omgeving, zeker als je gedrag wilt beïnvloeden? In dit webinar duiken managing partners Isabel Boerdam en Suzanne van der Pijll in de drie basiswetten van polarisatie van Bart Brandsma en ontdek je hoe je als professional niet polariseert, maar verbindt. Zodat je ook over gevoelig voedselbeleid het gesprek op gang brengt, zonder dat het escaleert. Just Blonk is onze moderator en zorgt ervoor dat er voldoende gelegenheid is voor interactie, zodat we met elkaar kunnen praten over de uitdagingen, kansen en concrete acties voor jouw organisatie. Meld je aan via deze link!
Kansen voor gezonde en duurzame voedingsinnovaties
Datum: 17 juni 2025 | Tijd: 12:00 - 13:00 uur
Benieuwd naar de mogelijkheden om met gezonde en duurzame voedingsinnovaties ons voedselaanbod te veranderen? Innovaties zoals nieuwe eiwit- en vezelbronnen, het opwaarderen van zijstromen en het herformuleren van bestaande producten in gezondere en/of duurzamere varianten spelen hierbij een cruciale rol. Hoewel voedselveiligheid prioriteit heeft, kan regelgeving soms het stimuleren van een dynamisch innovatieklimaat in de weg staan. Waar krijg je allemaal mee te maken als je nieuwe voedingsmiddelen wilt ontwikkelen en welke trends zien we op ons afkomen? In deze webinar vertellen experts Marjolein van der Spiegel en Ad Nagelkerke welke aspecten een rol spelen bij de toelating van innovatieve ingrediënten en de herformulering van bestaande producten. Moderator Just Blonk begeleidt het gesprek, met ruimte voor interactie en praktische inzichten voor jouw organisatie. Meld je aan via deze link!
Biologisch heeft de toekomst
Datum: 18 juni 2025 | Tijd: 12:00 - 13:00 uur
Om in 2030 de ambitie van 15% biologisch landbouwareaal te behalen, is iedereen in de voedselsector onmisbaar. Maar hoe kunnen zij hun invloed, bereik en innovatiekracht inzetten om biologisch écht te laten groeien? In dit webinar gaan onze experts Suzanne van der Pijll en Roos Benard in op de transitie naar een groter aandeel biologische producten. Ook is er aandacht voor de voordelen die biologisch merken biedt om zich te versterken. Ook zal onderzoeksbureau Questionmark aansluiten om in te gaan op recente onderzoek naar biologisch onder supermarkten en A-merken. Moderator Just Blonk begeleidt het gesprek, met ruimte voor interactie en praktische inzichten voor jouw organisatie. Meld je aan via deze link!
Op weg naar duurzamere zuivel
Datum: 19 juni 2025 | Tijd: 12:00 - 13:00 uur
De zuivelketen verandert snel. Er zijn al veel stappen gezet waardoor consumenten kunnen kiezen voor meer duurzamere zuivel. En dat moet ook, want de productie van zuivel heeft invloed op het klimaat, de natuur en dierenwelzijn. In dit webinar bespreken we de belangrijkste trends die de toekomst van de zuivelketen verder zullen bepalen: van duurzaamheid en innovatie tot veranderende consumentenvragen en nieuwe marktkansen. De sessie biedt volop ruimte voor interactie; daar zal onze moderator Just Blonk voor zorgen. Meld je aan via deze link!
Hoe verpakken we ons voedsel in 2030 en daarna? De impact van de PPWR
Datum: 20 juni 2025 | Tijd: 12:00 - 13:00 uur
De Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR), die in februari 2025 van kracht werd, bevordert circulair verpakken in Europa. Wat betekent dit voor de voedselindustrie? In deze webinar gaan verpakkingsexperts Wido van Dregt en Dagmar Sanderink in op de impact van de PPWR op voedselverpakkingen en de kansen en uitdagingen voor bedrijven. Ook bieden we een blik op de toekomst van het verpakkingslandschap. De sessie biedt volop ruimte voor interactie, waar Just Blonk als moderator voor zorgt. Meld je aan via deze link!