Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Politieke bewustwording voor bloedziekten

In de Europese Unie lijden circa 80 miljoen mensen aan een of meerdere bloedziekten. Per jaar overlijden er 115,000 patiënten. Na long- en darmkanker komt bloedkanker op de derde plek als we praten over mortaliteit. Helaas komt deze ziekte bij de meest kwetsbaren van onze samenleving voor: kinderen en ouderen.

European Hematology Association

De European Hematology Association (EHA) stimuleert excellentie in patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek in het vakgebied van de hematologie. De EHA heeft wereldwijd meer dan 4000 leden. Om te kunnen pleiten voor de belangen van hematologen en patiënten die lijden aan bloedziekten, heeft de EHA Schuttelaar & Partners gevraagd om hun zichtbaarheid te vergroten.

Communicatiestrategie op basis van public affairs

Schuttelaar & Partners combineerde hiervoor haar inhoudelijk expertise op de gebieden politiek en gezondheidszorg met communicatie en vormgeving. Public Affairs prioriteiten zijn geïdentificeerd en er is een stakeholderanalyse uitgevoerd. De gedeelde waarden van de EHA en haar belangrijkste stakeholders vormden de basis van een overkoepelende communicatiestrategie.

Een nieuwe corporate identity en bijbehorende set communicatiemiddelen (o.a. online magazines, flyers en position papers) zorgen ervoor dat de EHA gerichter haar belangrijkste stakeholders in de EU bereikt en de belangen voor patiënten met een bloedziekte beter vertegenwoordigt. 

Meer weten?

Bel +31 6 21 28 88 03 of
stuur Edwin Hecker een e-mail.