Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Debatteren in het Food debating network

Food Debating Network

Het Food Debating Network is in 2018 op initiatief van Gijs Weenink, directeur van de Debat Academie, en Schuttelaar & Partners opgericht. Het Food Debating Network richt zich op agrifood professionals op directieniveau die regelmatig in openbare debatten, op congressen of in de media optreden.

 

Samen om tafel

De geloofwaardigheid en de overtuigingskracht van de deskundige is niet meer vanzelfsprekend. Wetenschappelijk bewijs of redelijkheid is vaak niet genoeg om te overtuigen. Hoe ga je toch actief de dialoog aan met je publiek? Hoe maak je het publiek deelgenoot van je kennis en dilemma’s? Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen gelijk hebt, maar ook gelijk krijgt? Het Food Debating Network wil agrifood professionals bij elkaar brengen om samen antwoorden te zoeken op deze vragen.

 

Debat over dieet

Elke eerste maandagavond van de maand organiseren wij een bijeenkomst voor alle leden van het netwerk. Eens per kwartaal deelt een externe spreker of trainer zijn expertise en ligt de focus op het ontwikkelen van gerichte communicatietechnieken, zoals speechen à la Shakespeare. De overige bijeenkomsten verdiept de groep haar kennis door te debatteren over specifiek stellingen en actuele thema’s die spelen in voedingswereld, gebruikmakend van de eerder opgedane vaardigheden. De thema’s en stellingen voor de debatavonden worden door een onafhankelijke redactie opgesteld.

 

Discussie met impact

Het netwerk telt een half jaar na oprichting al twintig actieve leden, komend van ministeries, onderzoeksinstellingen, brancheorganisaties en bedrijfsleven. Wij merken dat na afloop van de trainingen de leden zich zichtbaar zelfverzekerder voelen van hun communicatievaardigheden en in staat zijn hun verhaal afhankelijk van de doelgroep aan te passen. En daar zijn we trots op!

 

Nieuwsgierig?

Lees meer over het Food Debating Network op de website

Meer weten?

Bel 06 48 98 14 52 of
stuur Ad Nagelkerke een e-mail.