Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Campagne IenW voor minder CO2-uitstoot

Ministerie van IenW

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) zet zich in voor leefbaarheid en bereikbaarheid in Nederland, in een goed ingerichte, schone en veilige omgeving. Het ministerie werkt aan goede verbindingen over de weg, spoor, het water en door de lucht.

 

Bandenspanning voor CO2-reductie

De overheid neemt de klimaatdoelstellingen zeer serieus. Naast alle initiatieven op landelijk niveau door de overheid kunnen we met z’n allen pas echt duurzaam worden als ieder zelf ook een actieve bijdrage gaat leveren. Dat kan een grote bijdrage zijn zoals het aanschaffen van zonnepanelen of een elektrische auto, maar ook een kleine bijdrage. Iets wat je tot gewoonte maakt in je leven.

Het ministerie voerde in 2019 actief campagne om de autobanden op spanning te houden. In de praktijk blijkt dat ruim 60% van de automobilisten met een te lage bandenspanning rijdt. Het geld ligt daarmee voor het oprapen én er kan aanzienlijk op de CO2-uitstoot worden bespaard.

 

Experts aan het woord 

De overheid kan ons echter wel wijsmaken dat je met een hardere band zuiniger rijdt. Maar wat zeggen de échte auto experts eigenlijk? Is het wel zo? En rij je dan nog wel een beetje lekker en comfortabel. Hoe zit het eigenlijk met de grip en remweg? 

Wij lieten door middel van een social media-campagne de voordelen van de juiste bandenspanning zien. Hiervoor maakten wij gebruik van Nederlandse grootheden op het gebied van automotive: Tim en Tom Coronel. Wij lieten de broertjes Coronel de proef op de som nemen. De boodschap was dat Tim en/of Tom het publiek tips gaven om je banden harder en regelmatig van lucht te voorzien. Banden op spanning helpt echt! 

 

Impact op social media

Tim en Tom Coronel speelden als experts de hoofdrol. Wij gaven ze het podium voor de proef op de som. Tim en Tom waren volledig vrij in de posts die ze op hun social media plaatsten. Het werd een mooie campagne, met een gigantisch bereik en geloofwaardige content om de automobilist te motiveren iedere twee maanden de banden te controleren en op spanning te houden. Winst voor het milieu en de portemonnee!

 

Overheidscommunicatie

De overheid, zowel rijk, provincies als gemeenten, maakt veel gebruik van onze inhoudelijke experts om beleid te formuleren en te toetsen. Vanwege onze inhoudelijke kennis van de sectoren voeding, landbouw, gezondheid en energie worden wij regelmatig gevraagd voor het verrichten van beleidsonderzoek en het organiseren van stakeholderbijeenkomsten.

Wij helpen overheden met het uitvoeren van beleidsevaluaties, opzetten van communities en andere samenwerkingsverbanden om beleid uit te voeren en het opstellen van strategische kennis- en innovatieagenda’s.

Lees meer over overheidscommunicatie

 

Nieuwsgierig?

Bekijk hier de social media posts van Tim en Tom Coronel!

 

     

 

Meer weten?

Bel 06 83 52 60 73 of
stuur Patrick Reijnen een e-mail.