Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Awareness voor Jongeren op Gezond Gewicht

JOGG

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is een stichting die samen met gemeenten, landelijke partners en professionals in het hele land streeft naar een gezond gewicht voor jongeren. JOGG focust zich op de omgeving van het kind. JOGG kijkt naar wat thuis de norm is als het gaat om groente eten en wat kinderen in hun trommeltje mee naar school krijgen, of ze wel genoeg bewegen, en of er ook iets gezonds te vinden is op het menu van de lokale sportkantine. 

 

Werken aan gezond leven

Eén op de zeven kinderen in Nederland is te zwaar. Kinderen met overgewicht zitten vaak niet lekker in hun vel, zijn minder fit dan hun leeftijdsgenoten en worden vaker gepest. JOGG wil hier iets aan doen door in samenwerking met de omgeving van het kind gezond eten, bewegen en slapen te stimuleren.

 

Oog voor omgeving

Wij ondersteunen JOGG bij een aantal van haar initiatieven. Zo organiseren wij in navolging op de landelijke bijeenkomst NL Vitaal ‘Samen voor een gezonde jeugd’ regionale bijeenkomsten in diverse gemeenten. Door middel van deze NL Vitaal-bijeenkomsten zorgen wij voor concrete afspraken op lokaal niveau en creëren we draagvlak, awareness en handelingsperspectief.

Ook werken we met JOGG aan de Gezonde Schoolomgeving. Dit doen we bijvoorbeeld met The Daily Mile: een initiatief om kinderen 15 minuten per dag te laten (hard)lopen op school. Hierdoor zijn de kinderen blijer, fitter en verbetert hun conditie. Verder werken wij met JOGG aan het gezonder maken van het voedingsaanbod tijdens een dagje uit.

 

Nederland in beweging

Op dit moment maken meer dan 130 gemeenten met succes gebruik van de JOGG-aanpak. In meer dan 20 gemeenten is een daling van het overgewicht duidelijk zichtbaar. Ook zijn al meer dan 1300 sportverenigingen aangesloten bij Team:Fit en doen leerlingen op meer dan 200 scholen mee aan The Daily Mile. Verder zijn meer dan 30 cateraars en leveranciers aangesloten bij het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen. Zo bereiken wij met JOGG in 2018 maar liefst 893.000 kinderen en komt een gezond Nederland een stuk dichterbij.

 

Nieuwsgierig?

Lees dan meer op de website van JOGG. 

Meer weten?

Bel +31 6 21 28 88 03 of
stuur Edwin Hecker een e-mail.