Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Visualiseren SDG-wheel Lamb Weston/Meijer

Lamb Weston / Meijer

Lamb Weston / Meijer (LW/M) is wereldwijd toonaangevend in de teelt van aardappelen en de verwerking tot diepgevroren aardappelproducten. Duurzaamheid staat hoog op de agenda en dit maakt de organisatie graag inzichtelijk voor haar klanten en stakeholders. De duurzaamheidsstrategie van LW/M bestaat uit zes pijlers, de ‘Sustainable Six’. Deze pijlers hebben eigen KPI’s en zijn te koppelen aan diverse Sustainable Development Goals (SDG’s).

 

Sustainable Development Goals

De SDG’s zijn 17 doelen die richting geven aan de inspanningen voor duurzame ontwikkeling van bedrijven en overheden. Op verzoek van LW/M is een analyse gedaan op welke SDG’s het bedrijf bijdraagt, zonder daar nu al gericht op te sturen. Het sturen op de SDG’s wordt de volgende stap.

 

Aan de slag met SDG's

We plaatsten de zes pijlers en KPI’s uit de sustainability strategie in een rond model: het SDG-wheel. De herkenbare SDG-iconen maken duidelijk welke pijler aan welk doel bijdraagt. Zo zie je in één oogopslag hoe Lamb Weston / Meijer bijdraagt aan de 17 Sustainable Development Goals. Het model sluit aan bij de huisstijl van LW/M en is in verschillende varianten opgeleverd. Hierdoor kan voor elk medium de juiste vorm gekozen worden.

 

SDG-wheel voor impact

In interne en externe presentaties wordt het SDG-wheel sinds 2018 al veelvuldig gebruikt. Het is een overzichtelijke ‘praatplaat’ die de verbanden helder weergeeft. Met de ervaringen in de praktijk optimaliseren we het SDG-wheel steeds verder. In een volgende fase bepaalt LW/M op welke SDG’s het bedrijf gerichter willen gaan sturen, om zo positieve impact te maken.

 

Nieuwsgierig?

Bekijk hier het SDG-wheel dat wij ontwikkelden voor Lamb Weston/Meijer. 


 

Meer weten?

Bel + 31 6 37 19 56 07 of
stuur Carla Kivits een e-mail.