Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Verminderen van verpakkingen door het promoten van blik

Metalen Verpakkingen Nederland

Metalen Verpakkingen Nederland (MVN) is de brancheorganisatie van fabrikanten van metalen verpakkingen. Zij werken aan het sluiten van de kringloop van blik en promoten duurzaam gebruik van grondstoffen en energie in de hele keten.

Het versterken van het beeld over blik

We hebben in 2021 als eerste een communicatiebasis gecreëerd. Met factsheets, een geschikte website en social media. Hiermee voeren we nu nog steeds de dialoog met ketenpartijen, overheid en het bedrijfsleven. Om het beeld over blik te veranderen en te versterken, zetten we ook regelmatig media en campagnes in. We informeren het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en de overheid over de laatste ontwikkelingen rondom de toepassingen en de  uitstekende recycle-eigenschappen van blik.

Onze aanpak 

Voor MVN zijn we via verschillende wegen aan de slag om gebruik van blik te promoten: 1. Het ontwikkelen of verzamelen van informatie die makkelijk gebruikt kan worden, 2. Het beheren van een website die een efficiënt en effectief platform biedt voor MVN ter verhoging van de attentiewaarde, 3. Het versterken van de positieve boodschap van het MRF-logo (Metal Recycles Forever), 4. Het verstevigen van de socialmedia-kanalen. Voor alle activiteiten maken we de plannen concreet in nauwe samenwerking met de werkgroep Communicatie en PR en verschillende leden van MVN.

Meer weten?