Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

World Food Center

Dé ontmoetingsplek over eten, drinken en gezondheid

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in voeding en duurzame voedselproductie. In het toekomstige World Food Center (WFC) in Ede wordt het verhaal verteld van grond tot mond. In het WFC ontmoeten bedrijven, consumenten en kennisinstellingen elkaar om kennis te creëren en te delen. In deze belevingswereld komen bezoekers op een creatieve en inspirerende manier alles te weten over food. Het laat zien dat Nederland een wereldspeler is in agrofood.

Het World Food Center

In 2017 opent de experience haar deuren in de Mauritskazerne. Het wordt de plek van internationale allure midden in het hart van de Food Valley.

Het WFC wordt een interactieve belevenis voor grote aantallen consumenten, professionals en buitenlandse delegaties. Daarnaast zijn er plannen voor een interuniversitair Food Lab, waar onderzoek wordt gedaan naar gedrag en kennis van de grote aantallen bezoekers.

Advies en ondersteuning

WFC Development B.V. en de gemeente Ede nemen het initiatief voor het WFC. Sinds 2014 is Schuttelaar & Partners betrokken bij het project. We maken de verbinding met de agrofoodsector en ondersteunen het project door advies, strategie en communicatie.

De realisatie

De realisatie van het World Food Center (WFC) in Ede komt snel dichterbij nu WFC Development, Wageningen University & Research, het bedrijfsleven en de overheid stappen hebben gezet. Op 29 november 2016 hebben Albert Heijn, Scelta Mushrooms, DSM, Wageningen University & Research, Albron, gemeente Ede, provincie Gelderland en WFC Development een overeenkomst getekend. Zij hebben groen licht gegeven voor de concrete uitwerking van WFC Experience. BRC Imagination Arts leidt de uitwerking in opdracht van de betrokken partijen.

Lees meer over de realisatie  op www.worldfoodcenters.nl.