Voeding
Duurzame en gezonde voeding
Wij werken aan een gezond, duurzaam en eerlijk voedselsysteem. Waar innovatie, transparantie en samenwerking tussen bedrijven, overheden en burgers zorgen voor een voedselsysteem dat bijdraagt aan gezonde mensen en een gezonde wereld.
Wij ondersteunen bedrijven in de agrofoodketen en (regionale en landelijke) overheden bij het ontwikkelen en stimuleren van een duurzaam en gezond voedselaanbod. Door middel van strategie, beleid, communicatie, voedingsinnovatie en het stimuleren van samenwerking versnellen we de voedseltransitie en dragen we bij aan een beter aanbod en maken we de keuze voor duurzame en gezonde voeding makkelijker voor consumenten.
Wij komen in beeld zodra er een vraagstuk op tafel ligt, van strategische koers tot praktische invulling. Samen met bedrijven, retailers, overheden, maatschappelijke organisaties werken we aan duurzame oplossingen voor de eiwittransitie, vermindering CO2, biologisch voedsel, Nutri-Score, keurmerken, voedselverspilling en true pricing.
We combineren inhoudelijke expertise, actuele inzichten en strategisch stakeholdermanagement om initiatieven te realiseren die bijdragen aan een toekomstbestendig voedselaanbod.
We bouwen voort op de expertise uit het veld en werken samen met stakeholders om de missie, visie en propositie van onze klanten toekomstbestendig te maken. Zo realiseren we een duurzaam en gezond voedselaanbod dat voldoet aan maatschappelijke en wettelijke eisen — van product tot verpakking.
Wij komen in beeld zodra er een vraagstuk op tafel ligt, van strategische koers tot praktische invulling. Voor ieder bedrijf komen wij met een op maat gesneden aanbod zodat we met de interne en externe stakeholders werken aan breed gedragen oplossingen voor een duurzaam en gezond voedselaanbod inclusief de verpakking. Wij zorgen voor een relevante communicatiestrategie die de juiste snaar raakt bij de juiste stakeholders.
Al dertig jaar dragen we bij aan een duurzamer en gezonder voedselsysteem met ons advies- en communicatiewerk. Een mooi voorbeeld is PLUS, dat door het GfK consumentenpanel acht jaar lang is uitgeroepen tot de meest verantwoorde supermarkt vanwege zijn duurzaamheidsstrategie. We zijn ook trots op de toename van producten met (Top)keurmerken zoals On the way to Planet Proof, biologisch en FairTrade, onder andere voor zuivel, vlees, bananen en koffie. Ook hebben we lokale overheden geholpen met hun ambitieuze en lokale voedselstrategie. Daarnaast vervullen we met trots onze regierol om de voedingsmiddelenindustrie te stimuleren te werken aan een gezondere samenstelling van hun producten. Ook hebben we al meegewerkt aan meer dan twintig dossiers voor de veiligheidsbeoordeling van nieuwe voedingsmiddelen; een cruciale stap om deze ook daadwerkelijk op de markt te kunnen introduceren.
We ondersteunen organisaties bij het versnellen van de transitie naar een eerlijk, gezond en duurzaam voedselsysteem – met strategisch advies, implementatie en stakeholderdialoog die leidt tot echte verandering.
We begeleiden de zuivelsector bij de transitie naar een toekomstbestendige keten – met strategisch advies, stakeholderdialoog en kennis van duurzaamheid, markt en beleid, van gras tot glas.
We helpen overheden bij het ontwikkelen en uitvoeren van effectief voedselbeleid – met inhoudelijke expertise, procesbegeleiding en communicatie die beleid laat landen in de praktijk.
We helpen producenten en retailers hun assortiment te verbeteren en te positioneren volgens wetenschappelijke voedingsnormen en actuele regelgeving – met communicatie die klopt.
We begeleiden bedrijven bij het verduurzamen van verpakkingen, van PPWR-compliance tot strategisch beleid en tariefdifferentiatie, met concrete besparingskansen.
We ondersteunen bedrijven om innovatieve producten op de markt te brengen door ervoor te zorgen dat deze producten voldoen aan EU- en internationale wetgeving en richtlijnen.
We ondersteunen bedrijven bij het voldoen aan wetgeving en (internationale) richtlijnen op het gebied van nieuwe voedingsmiddelen (novel foods), diervoeder- en voedselveiligheid, voeding en voedings- en gezondheidsclaims.
In 2050 is het voedselsysteem gezond, duurzaam en eerlijk. We eten meer plantaardig, biologisch en lokaal, met minder verspilling en voor eerlijke prijzen. Duidelijke consumenteninformatie, dierwaardige veehouderij, en fossielvrije, recyclebare verpakkingen zijn hierin de norm. Het aanbod is dankzij innovaties verantwoorder en voor iedereen beschikbaar en bereikbaar.
Managing Partner