Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Eerlijk eten

Gezond eten, duurzaam geproduceerd, met respect voor mens, dier en milieu, voor een fatsoenlijke prijs. Dat is waar eerlijk eten voor Schuttelaar & Partners voor staat. En daar leveren wij graag een bijdrage aan via onze adviezen.

Gezond voor mens, dier en milieu

Duurzaam en gezond zijn dé trefwoorden als het om verantwoorde voeding gaat. Samen met onze klanten werken wij aan gezonder voedsel, dat niet alleen voor de happy few beschikbaar is. Voorzien van eerlijke communicatie, helder en niets verhullend.

 

Gezonde voeding is vaak ook duurzame voeding, denk aan plantaardige producten zoals peulvruchten, noten en groenten en fruit. Maar niet altijd. Zo is vis heel gezond voor de mens, maar steeds schaarser in de zee. Duurzame voeding is milieu- en diervriendelijk geproduceerd, met zo min mogelijk belastende kunstgrepen en eerlijke arbeidsvoorwaarden voor de werknemers. Indien verpakt, dan liefst in een verpakking passend in een circulaire economie.

 

Innovatieve producten vragen ‘food & social compliance’

Voor de voedseltransitie naar duurzamere en gezondere voeding zijn nieuwe producten nodig. Zoals nieuwe plantaardige eiwitbronnen. Het is echter niet eenvoudig om deze nieuwe producten op de markt te brengen. Vaak moeten deze door een woud aan complexe wet- en regelgeving worden geloodst (legal compliance). Denk aan de EU Novel Foods of Claims wetgeving. Daarnaast is het van belang om steun te verkrijgen van het maatschappelijke stakeholderveld (social compliance).

 

Er zijn meerdere wegen naar duurzaam, gezond en betaalbaar voedsel. Schuttelaar & Partners helpt klanten vooruit door richting te geven, complexe trajecten overzichtelijk te maken, stakeholders te betrekken en op een aantrekkelijke manier te presenteren wat al is bereikt. Gedreven vanuit onze missie en visie, met persoonlijke passie voor eerlijk eten. 

 

Wessanen 250 jaar

In 2015 is Wessanen gestart aan haar ‘journey to a green future’, met de focus op duurzame en gezonde voedings-middelen. Dit profiel hebben we richting stakeholders versterkt. Na verschillende strategische sessies, hebben we voorgesteld om een dag te organiseren die in het teken staat van het 250-jarige jubileum en Wessanen’s reis naar een groene toekomst. We hebben een inhoudelijk symposium voor stakeholders georganiseerd, inclusief verschillende workshops, een persbijeenkomst en een mooi feest. 

Lees meer over deze reis naar een groene toekomst ›

Gezonder voedsel voor Europa

In Nederland werken veel partijen samen om ons eten geleidelijk gezonder te maken, via bijvoorbeeld het Vinkje en het akkoord verbetering productsamenstelling. Ook andere Europese landen zijn hiermee bezig, zij het vaak wezenlijk anders. Het ministerie van VWS streeft naar Europese afspraken hierover. Schuttelaar & Partners heeft voor VWS deze initiatieven gedetailleerd in kaart gebracht, vergeleken en geadviseerd over vervolgstappen. 

Lees meer over gezonder voedsel in Europa ›

Greenco maakt minigroenten groot

Greenco is een internationale teler en verpakker van snack-groenten: snacktomaten, snackpaprika’s en snackkom-kommers. Schuttelaar & Partners adviseert Greenco over de positionering en strategie van het MVO-beleid en de communicatie hieromheen. Bijvoorbeeld rondom de maatschappelijke campagne ‘Minigroente groot’. Hiervoor is een adviseur van Schuttelaar & Partners als ad interim MVO-manager gedetacheerd bij Greenco. 

Lees meer over de minigroente van Greenco ›

Meer weten?

Suzanne van der Pijll

Managing Partner

Bel 070 318 44 44 of stuur Suzanne een e-mail.