Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Transparante ketens

Wereldwijde verandering

In de internationale agro-foodketens is een groeiende vraag naar meer transparante, duurzame inkoop en verantwoorde productie. Dit wordt gestimuleerd door wereldwijde uitdagingen op het gebied van duurzaamheid én groeiend bewustzijn bij de consument. Duurzame agro-foodketens zijn in staat om op een duurzame manier in de behoefte van de groeiende wereldbevolking te voorzien, met respect voor mens en milieu. Het oplossen van duurzaaheidsissues in deze keten is een echte uitdaging door de complexiteit en het internationale karakter.

 

Werken aan duurzame ketens

Wij helpen bedrijven en sectoren om te werken aan een duurzame en transparante waardeketen. Wij bieden oplossingen op maat die bijdragen aan business value en een sectorbrede verandering. Onze expertise ligt op het gebied van agro-food ketens (zoals koffie, palmolie, cacao, thee, bloemen en soja). Hierbij focussen wij op complexe en actuele issues in de ketens zoals mensenrechten, leefbaar loon, verantwoorde herkomst en transparantie.

 

Samen aan de slag

Ons team van agro-food-, communicatie- en duurzaamheidsexperts is gedreven om complexe uitdagingen in de ketens aan te pakken. We geven strategisch advies, voeren waardeketenanalyses uit, stimuleren de implementatie, ontwikkelen praktische online tools, faciliteren van multi-stakeholderdialogen en communiceren over impact. De combinatie van inhoudelijke expertise, brede sectorkennis en maatschappelijke betrokkenheid maakt ons pragmatisch en resultaatgericht. Wij zetten ons netwerk in om de juiste partijen bij elkaar te brengen en verandering te realiseren.

 

Onze diensten

  • Ontwikkelen van een (duurzaamheids)strategie
  • Analyse van de waardeketen
  • Online tools en implementatie
  • Faciliteren van multi-stakeholderdialoog
  • Duurzaamheidsverslagen en -communicatie

Kiezen voor duurzame palmolie

IDH en MVO willen jaarlijks rapporteren over de opname van duurzaam geproduceerde palmolie in Europa, om te monitoren of gestelde doelen zijn behaald. De focus ligt op bedrijven en de partijen die de Amsterdam Declaration Partnership hebben ondertekend. Samen met projectpartners en de verschillende Nationale Palmolie-initiatieven over hebben we het ESPO voortgangsverslag 2018 ontwikkeld en ontworpen.

Lees meer over het voortgangsverslag › 

Mensenrechten in de cacaosector

Het IMVO-convenant van de Nederlandse bancaire sector (DBA) is een overeenkomst tussen een coalitie van banken, de Nederlandse Vereniging van Banken, vakbonden, maatschappelijke organisaties en de overheid. Samen zetten zij zich in voor een betere naleving van de mensenrechten. De DBA vroeg ons om de om de Cacao-werkgroep te ondersteunen bij het uitvoeren van de waardeketenanalyse voor de cacao-sector en vormgeven van aanbevelingen.

Lees meer over onze aanpak ›

Duurzaam kopje koffie

Selecta is de marktleider op het gebied van selfservice koffie- en convenience food in Europa. De Selecta Group wil haar duurzaamheidsagenda zichtbaar maken en bijdragen aan meer positieve impact en het stimuleren van innovaties en klanttevredenheid. Selecta vroeg ons om een strategische duurzaamheidsaanpak te ontwikkelen én een duurzaamheidsrapport over 2018 te schrijven.

 

Lees meer over ons werk voor Selecta ›

Meer weten?

Tijmen de Vries

Managing Partner

Bel +31 6 58 76 23 64 of stuur Tijmen een e-mail.