Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Gezonde voeding

Meer dan ooit is er vraag vanuit de maatschappij naar duurzaam, gezond en betaalbaar voedsel. Wij werken samen met onze klanten vooruit door richting te geven, complexe trajecten overzichtelijk te maken, stakeholders te betrekken én op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren wat al is bereikt. Gedreven vanuit onze missie en visie, met persoonlijke passie voor eerlijk eten.

 

Food Compliance

Voor de transitie naar duurzamere en gezondere voeding zijn nieuwe producten nodig. Zoals nieuwe plantaardige eiwitbronnen. Het is echter niet eenvoudig om deze op de markt te brengen. Vaak moeten ze door een woud aan complexe wet- en regelgeving worden geloodst (legal compliance). Denk aan de EU Novel Foods wetgeving. Maar niet alleen rond nieuwe voedingsmiddelen spelen vraagstukken op het snijvlak van voedingswetenschap, wetgeving en communicatie. Zo is communiceren over gezondheidsaspecten bijvoorbeeld al een uitdaging op zich.

 

Voedseltransitie

Daarnaast is voor een maatschappelijke transitie naar een duurzaam, gezond en eerlijk voedselsysteem samenwerking nodig tussen voedselverwerkende bedrijven, retail en out-of-home, boeren, overheid en maatschappelijke organisaties. Wij ondersteunen deze partijen met strategie-ontwikkeling, communicatie en het verkrijgen van steun bij het maatschappelijke stakeholderveld. Bijvoorbeeld door stakeholder-bijeenkomsten te organiseren, overheid en politiek te betrekken en door platforms voor bedrijven op te zetten, zoals de Smart Food Alliance en Gezond Uit.

 

Bij Schuttelaar & Partners staat een team van voedingskundigen, levensmiddelentechnologen, communicatie, organisatie- en bestuurskundigen voor je klaar om te helpen bij de uitdagingen rondom duurzaam, gezond en eerlijk eten.

 

Smart Food Alliance

De Smart Food Alliance is opgericht op ons initiatief. De alliantie is opgericht om middelgrote agrofoodbedrijven met elkaar te verbinden, zodat zij zelfstandig en gezamenlijk stappen zetten richting een gezond, circulair en klimaatneutraal voedselsysteem. De Smart Food Alliance functioneert als een kennis- en inspiratieplatform voor bedrijven, zorgt voor binding tussen de overheid en het bedrijfsleven en ontwikkelt bouwstenen voor de invulling van het toekomstige voedselbeleid.

Lees meer over de Smart Food Alliance ›

Food Debating Network

De geloofwaardigheid en de overtuigingskracht van de deskundige is niet meer vanzelfsprekend. Wetenschappelijk bewijs of redelijkheid is vaak niet genoeg om te overtuigen. Hoe ga je toch actief de dialoog aan met je publiek? Hoe maak je het publiek deelgenoot van je kennis en dilemma’s? Het Food Debating Network wil agrifood professionals bij elkaar brengen om samen antwoorden te zoeken op deze vragen.

Lees meer over het netwerk ›

Meer weten?

Suzanne van der Pijll

Managing Partner

Bel 070 318 44 44 of stuur Suzanne een e-mail.