Contact

Zeestraat 84
2518 AD Den Haag

Andere vestigingen ›

Gezonde voeding

Gezond voor mens, dier en milieu

Duurzaam en gezond zijn dé trefwoorden als het om verantwoorde voeding gaat. Samen met onze klanten werken wij aan gezonder voedsel, dat niet alleen voor de happy few beschikbaar is. Voorzien van eerlijke communicatie, helder en niets verhullend.

 

Gezonde voeding is vaak ook duurzame voeding, denk aan plantaardige producten zoals peulvruchten, noten en groenten en fruit. Maar niet altijd. Zo is vis heel gezond voor de mens, maar steeds schaarser in de zee. Duurzame voeding is milieu- en diervriendelijk geproduceerd, met zo min mogelijk belastende kunstgrepen en eerlijke arbeidsvoorwaarden voor de werknemers. Indien verpakt, dan liefst in een verpakking passend in een circulaire economie.

 

Innovatieve producten vragen ‘food & social compliance’

Voor de voedseltransitie naar duurzamere en gezondere voeding zijn nieuwe producten nodig. Zoals nieuwe plantaardige eiwitbronnen. Het is echter niet eenvoudig om deze nieuwe producten op de markt te brengen. Vaak moeten deze door een woud aan complexe wet- en regelgeving worden geloodst (legal compliance). Denk aan de EU Novel Foods of Claims wetgeving. Daarnaast is het van belang om steun te verkrijgen van het maatschappelijke stakeholderveld (social compliance).

 

Er zijn meerdere wegen naar duurzaam, gezond en betaalbaar voedsel. Schuttelaar & Partners helpt klanten vooruit door richting te geven, complexe trajecten overzichtelijk te maken, stakeholders te betrekken en op een aantrekkelijke manier te presenteren wat al is bereikt. Gedreven vanuit onze missie en visie, met persoonlijke passie voor eerlijk eten. 

 

Smart Food Alliance

De Smart Food Alliance is opgericht op ons initiatief. De alliantie is opgericht om middelgrote agrofoodbedrijven met elkaar te verbinden, zodat zij zelfstandig en gezamenlijk stappen zetten richting een gezond, circulair en klimaatneutraal voedselsysteem. De Smart Food Alliance functioneert als een kennis- en inspiratieplatform voor bedrijven, zorgt voor binding tussen de overheid en het bedrijfsleven en ontwikkelt bouwstenen voor de invulling van het toekomstige voedselbeleid.

Lees meer over de Smart Food Alliance ›

Food Debating Network

De geloofwaardigheid en de overtuigingskracht van de deskundige is niet meer vanzelfsprekend. Wetenschappelijk bewijs of redelijkheid is vaak niet genoeg om te overtuigen. Hoe ga je toch actief de dialoog aan met je publiek? Hoe maak je het publiek deelgenoot van je kennis en dilemma’s? Het Food Debating Network wil agrifood professionals bij elkaar brengen om samen antwoorden te zoeken op deze vragen.

Lees meer over het netwerk ›

Meer weten?

Suzanne van der Pijll

Managing Partner

Bel 070 318 44 44 of stuur Suzanne een e-mail.